• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Juridische aspecten rondom ouderenzorg

  Werkt u met kwetsbare ouderen? En wilt u meer inzicht in de juridische spelregels van deze complexe zorgverlening? Deze interactieve workshop maakt u snel wegwijs.

  Aan de hand van een casus gebaseerd op een zorgsituatie van een senior met een complexe zorgvraag in een thuissituatie, waar bij de hoofdverantwoordelijkheid van de medische zorg bij een huisarts ligt, komen diverse vraagstukken aan de orde over wie, wanneer, voor wat verantwoordelijkheid draagt.  

  Alleen op aanvraag: in company

  Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven op een door u gewenste locatie. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

  place Heerenveen
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 125.00
  access_time 19:00 - 21:15

  € Aios € 65,- / Niet-leden € 235,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-03-2018 19:00 - 21:15 Heerenveen
  description

  Omschrijving

  In deze praktische en interactieve workshop leert u snel uw weg te vinden in het doolhof van regels die van toepassing zijn op de complexe ouderenzorg op het gebied van veiligheid, privacy en samenwerking.


  Welke wet- en regelgeving is relevant? En hoe past u deze toe?

  Hoe gaat u om met situaties, waarin de goede zorg voor de patiënt op gespannen voet staat met wettelijke regels rond bescherming van de privacy, rechten van de patiënt en wettelijke vertegenwoordigers?

  Wat zijn de aandachtspunten voor het maken van afsprakenover de nakoming van wettelijke verplichtingen in een samnwerkingsstructuur zoals een MDO?

  Bijvoorbeeld uw verplichtingen op grond van de AVG, WGBO en Wkkz.

  Wat is uw verantwoordelijkheid als er iets misgaat in de samenwerking in de zorg aan complexe ouderen? En wat kunt/moet u hiervoor regelen? 

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Inzicht in de juridische spelregels rondom de complexe ouderenzorg op het gebied van veiligheid, privacy, patiëntenrechten en samenwerking met aandacht voor de verantwoordelijkheid van de betrokken zorgverleners.
  • Praktische kennis die ook samengevat is in een reader die u na afloop van de cursus ontvangt.
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up