Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Stof tot nadenken. Masterclass helder denken en argumenteren

  Minder bevattelijk voor onzin

  De vaardigheden die u in deze cursus traint, zijn alom toepasbaar en sluiten naadloos aan bij de competenties die een arts toebehoren: beter luisteren, beter formuleren, beter analyseren, u bent minder bevattelijk voor onzin, u begrijpt beter waarom die ander u maar niet begrijpt (of andersom) en u bent na afloop beter in staat om uw mening helder over het voetlicht te krijgen. Tijdens de cursus bespreken we veel relevante achtergrondinformatie op het gebied van logica en retorica, maar argumenteren leren is vooral zelf doen. We zullen daarom veel oefenen zodat u meteen in de praktijk kunt ervaren dat wat u leerde ook werkt!

  add 12.0 punten
  euro_symbol € 1,295.00

  € Cursusprijs is inclusief: cursusmaterialen verfijnde lunch op donderdag en vrijdag gastronomisch diner met bijpassende wijnen op donderdagavond overnachting van donderdag op vrijdag in een luxe, stijlvolle hotelkamer, inclusief ontbijt.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-12-2017 t/m 08-12-2017 Onbekend Brummen
  05-04-2018 t/m 06-04-2018 Onbekend Brummen
  07-06-2018 t/m 08-06-2018 Onbekend Brummen
  29-11-2018 t/m 30-11-2018 09:30 - 16:30 Putten
  10-01-2019 t/m 11-01-2019 09:30 - 16:30 Putten
  13-06-2019 t/m 14-06-2019 09:30 - 16:30 Putten
  description

  Omschrijving

  Stof tot nadenken

  Masterclass helder denken en argumenteren

  Inhoud


  Glashelder analyseren

  Aan dokters worden hoge eisen gesteld. Alles wat u als dokter doet, zou 'redelijk' moeten zijn, transparant, te verantwoorden, gebaseerd op goede argumenten. Maar om helder te denken moet u ook glashelder kunnen analyseren wat de ander naar voren brengt. Goed zijn in argumenteren heeft dus twee kanten: u moet zelf in staat zijn om een sluitende argumentatie op te zetten, én u moet de argumentaties van anderen op hun waarde kunnen beoordelen.

  Scherp uw geest

  Met vriend en vijand, patiënten, partners, kinderen, collega's, directies en personeel voeren we dagelijks discussies waarbij we ons best doet zo goed mogelijk met argumenten ons standpunt te verdedigen. Met vallen en opstaan... De kunst van het argumenteren leren we in de wandelgangen, al doende dus. Maar dat heeft zo zijn consequenties: de meeste dokters zijn er (net als veel filosofen trouwens) niet zo heel goed in. Het goede nieuws is dat u met wat oefenen uw argumentatievermogen al snel behoorlijk kunt verbeteren. Dat is niet alleen heel handig, maar ook heel leuk: het scherpt uw geest.

  Minder bevattelijk voor onzin

  De vaardigheden die u in deze cursus traint, zijn medisch alom toepasbaar en sluiten naadloos aan bij de competenties die een arts toebehoren: beter luisteren, beter formuleren, beter analyseren, u bent minder bevattelijk voor onzin, u begrijpt beter waarom die ander u maar niet begrijpt (of andersom) en u bent na afloop beter in staat om uw mening helder over het voetlicht te krijgen. Tijdens de cursus bespreken we veel relevante achtergrondinformatie op het gebied van logica en retorica, maar argumenteren leren is vooral zelf doen. We zullen daarom veel oefenen zodat u meteen in de praktijk kunt ervaren dat wat u leerde ook werkt!


  Docent

  Menno de Bree (1974) studeerde filosofie en werkte als filosoof achtereenvolgens bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) als docent medische ethiek en filosofie.

  Hij geeft o.a. les aan medisch studenten, artsen en specialisten in opleiding. Hij verzorgt daarnaast filosofische lezingen en workshops voor o.a. medisch professionals. Sinds 2016 is hij tevens docent aan the School of Life Amsterdam.

   

  list

  Programma

  Aanvang cursus op donderdag om 9:30 uur. Afsluiting op vrijdag om 17:00 uur.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • om argumenten logisch op te bouwen
  • om onderscheid te maken tussen verschillende typen argumenten
  • argumenten te ontleden en kritisch te toetsen
  • vragen te stellen om uw collega's of patiënten aan het argumenteren te krijgen
  • veelgebruikte drogredenen te herkennen en te pareren
  • het onderscheid te hanteren tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.
  business

  Organisatie

  business Brainfeed
  mail_outline info@brainfeed.nl
  place Homeruslaan 20 3707 GS Zeist

  Brainfeed is opgericht door Jan Buitenhuis en Astrid Blaauw-Hoeksma. Wij zijn verzekeringsarts en werkzaam als medisch adviseur in de private verzekeringen. Vanuit onze ervaring met het organiseren van cursussen voor vakgenoten ontdekten wij dat er bij alle artsen veel belangstelling is voor brede inspirerende en verrassende cursussen. Omdat de cursussen ook leerzaam en boeiend zijn voor andere professionals en belangstellenden, zijn de cursussen ook voor hen toegankelijk en biedt Brainfeed daarnaast cursussen aan die specifiek zijn toegesneden op doelgroepen.

  keyboard_arrow_up