Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Vitamine R: Leer hoe je regie, rust en ruimte creëert

  Hoewel artsen vaak tevreden zijn met hun werk is er ook een hoge (en toenemende) mate van stress en burnout in deze beroepsgroep. Uit onderzoek blijkt dat artsen een hoge werkdruk ervaren. (Nederlandse huisartsen hebben ook daadwerkelijk een hogere werkbelasting dan huisartsen in andere landen). Naast medische expertise wordt er steeds meer van artsen gevraagd: samenwerken in (multidisciplinaire) teams, ‘shared decision making’, onderwijs geven, voldoen aan een toenemend aantal richtlijnen, meewerken aan kwaliteitscontrole. Artsen voelen zich overspoeld door de bijbehorende administratieve taken en bureaucratie en ervaren een verlies aan autonomie. Dit leidt tot ontevredenheid en stress. Naast externe zijn er ook interne factoren die bijdragen aan stress en onwelbevinden, zoals perfectionisme, zelfkritiek, focus op (zorg voor) anderen en geen hulp willen vragen.

  place Driebergen-Rijsenburg
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 450.00
  access_time 09:30 - 17:30

  € Als je samen met een vriendin/collega komt betaal je ieder 375 euro (incl. 21% BTW)

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-12-2017 09:30 - 17:30 Driebergen-Rijsenburg
  09-02-2018 09:30 - 17:30 Driebergen-Rijsenburg
  08-03-2019 09:00 - 17:30 Driebergen-Rijsenburg
  31-05-2019 09:30 - 17:30 Driebergen-Rijsenburg
  description

  Omschrijving

  1-daagse training speciaal voor vrouwelijke artsen

  Vitamine R: Leer hoe je Regie, Rust en Ruimte creëert

  Er is een duidelijk verband tussen (on)welbevinden van een arts en professioneel functioneren. Werkgerelateerde stress, moeheid en verminderd welbevinden zijn aantoonbaar gerelateerd aan verminderde kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Omgekeerd bevordert welbevinden van de dokter de kwaliteit van zorg. (Bron: Scheepers R.A., Physicians’ Professional Performance: An Occupational Health Psychology Perspective, Thesis AMC-UVA, feb 2016)

  De 1-daagse training Vitamine R reikt handvatten aan om het welbevinden en professioneel functioneren van vrouwelijke artsen te verbeteren.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Algemene leerdoelen nascholing

  • Huidige werk-privé-situatie in kaart kunnen brengen.
  • Interne factoren die werk-privé-balans, balans persoonlijke en professionele rollen en evenwichtige levensstijl verstoren en bevorderen kunnen benoemen en herkennen
  • Erkennen dat zelfzorg minstens even belangrijk is als zorg voor anderen, goede zelfzorg als een voorwaarde zien om voor anderen te kunnen zorgen, een effectieve behandelrelatie aan te kunnen gaan en te kunnen samenwerken
  • Effecten van zelfkritiek en zelfcompassie kunnen benoemen en minstens een methode van zelfcompassie kunnen toepassen
  • Op basis van de verkregen inzichten in staat zijn prioriteiten te stellen, keuzes te maken en 3 concrete actiepunten te formuleren zodat daadwerkelijk meer regie, rust en ruimte ontstaat in de dagelijkse werk-privé-situatie
  • Vaststellen welke nascholing, training, begeleiding behulpzaam of nodig is (bv. een cursus timemanagement of een medisch-inhoudelijk onderwerp die betekenisvol voor de arts is)

  Nevendoelen

  • Ervaringen en kennis delen met andere vrouwelijke artsen, elkaar steunen en tips geven.
  • Ervaren wat het effect is van tijd en ruimte voor jezelf met voldoende pauzes, gezond eten en drinken, bewegen en reflectie.


  business

  Organisatie

  business Aqua & Lime Health Coaching
  mail_outline marga.gooren@gmail.com
  place Tempeliersstraat 16 2012 ED Haarlem
  keyboard_arrow_up