Deze cursus is verlopen

Lean werken deel 2

Werkplekmanagement U heeft wellicht de nascholing 'Met LEAN naar een optimale en efficiënte praktijkvoering' in 2013, 2014 of 2015 gevolgd. Wilt u dit graag met het team concreet maken in de praktijk? Maar komt u niet veel verder dan u al was of lukt het niet om LEAN handen en voeten te geven in de praktijk? Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-...

Gratis
4 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis
Opmerking :Het tarief is in overleg met de LHV. Deze cursus is dus NIET gratis.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2018
31 Dec 2018
4 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jan 2018
31 Dec 2018
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jan 2018
31 Dec 2018
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2018
31 Dec 2018
4 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 90 %
Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze workshop gaat u helpen om 5S, het fundament van LEAN werken, te implementeren in de praktijk.

U leert om met andere ogen naar de ruimtes in de eigen praktijk te kijken, u gaat een plan maken voor verbetering hiervan en u leert om daadwerkelijk echt te gaan 5S-en: Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden!

Daarnaast gaan we aan de slag met het voorraadbeheer en krijgt u tips om dit efficiënter te krijgen.


Praktisch en direct zichtbaar

Er wordt uitgegaan van het principe ZIEN - LEREN - DOEN! Tijdens de workshop wordt gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijksituatie. U leert praktische vaardigheden die direct toepasbaar en zichtbaar zijn in de praktijk.

Deze workshop wordt op de eigen praktijk gegeven met alle medewerkers.


Trainers:


Margareth Heuveling werkte lang in de gezondheidszorg, voordat zij begon als LEAN-specialist. In diverse bedrijven voerde ze de begrippen ‘continu verbeteren’ en ‘LEAN’ in. 

Ze merkte dat het werken met mensen in een zorginstelling niet veel anders is dan werken met mensen in een bedrijf. Het zoeken naar de bronoorzaak van een probleem is 

hetzelfde proces. Samen zoeken naar oplossingen, daar gaat om. Ze heeft veel ervaring met de implementatie van LEAN in huisartsen- en tandartspraktijken, apotheken en 

ziekenhuizen.

Ulrich Schultz is sinds 1996 huisarts in Deurne en raakte besmet met het LEAN-virus. Hij is ervan overtuigd dat werken volgens de LEAN-methode alleen maar voordelen kent. Het geeft veel rust in de dagelijkse praktijkvoering en helpt om efficiënter te werken. Dat iedereen in de praktijk zich kan bezighouden met zijn of haar kerntaak, dat is toch wat iedereen graag wil?

Maud van Vlerken werkt sinds 2006 als verpleegkundig specialist in een huisartsenpraktijk in Deurne. Ze kwam daar in aanraking met het LEAN werken en heeft een grote rol gespeeld in het Lean inrichten van de huisartsenpraktijk. Ze heeft zelf ervaren dat door het continu verbeteren en meer optimaliseren van processen het werkplezier enorm toeneemt. Haar baan in de huisartsenpraktijk wordt gecombineerd met het geven van trainingen en workshops in het LEAN werken. Vanuit haar ervaringsdeskundigheid ondersteunt zij huisartsen met het implementeren van het Lean werken in alle facetten van de huisartsenpraktijkvoering.

Inleiding

Werkplekmanagement


U heeft wellicht de nascholing 'Met LEAN naar een optimale en efficiënte praktijkvoering' in 2013, 2014 of 2015 gevolgd. Wilt u dit graag met het team concreet maken in de praktijk? Maar komt u niet veel verder dan u al was of lukt het niet om LEAN handen en voeten te geven in de praktijk?

Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.


Op aanvraag: in company

Deze cursus wordt op aanvraag op een door u gewenste locatie gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 8 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Leerdoelen

  • Het fundament van Lean werken "5S" invoeren en implementeren in de praktijk
  • Ruimtes in praktijk opruimen en volgens een nieuw plan standaard inrichten
  • Voorraadbeheer efffectief en efficiënt inrichten

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL