• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Lean werken deel 2

  Werkplekmanagement


  U heeft wellicht de nascholing 'Met LEAN naar een optimale en efficiënte praktijkvoering' in 2013, 2014 of 2015 gevolgd. Wilt u dit graag met het team concreet maken in de praktijk? Maar komt u niet veel verder dan u al was of lukt het niet om LEAN handen en voeten te geven in de praktijk?

  Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.


  Op aanvraag: in company

  Deze cursus wordt op aanvraag op een door u gewenste locatie gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 8 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

  place Utrecht
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 12:00 - 18:00

  € Het tarief is in overleg met de LHV. Deze cursus is dus NIET gratis.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  27-02-2018 t/m 31-12-2018 12:00 - 18:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Deze workshop gaat u helpen om 5S, het fundament van LEAN werken, te implementeren in de praktijk.

  U leert om met andere ogen naar de ruimtes in de eigen praktijk te kijken, u gaat een plan maken voor verbetering hiervan en u leert om daadwerkelijk echt te gaan 5S-en: Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en Standhouden!

  Daarnaast gaan we aan de slag met het voorraadbeheer en krijgt u tips om dit efficiënter te krijgen.


  Praktisch en direct zichtbaar

  Er wordt uitgegaan van het principe ZIEN - LEREN - DOEN! Tijdens de workshop wordt gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijksituatie. U leert praktische vaardigheden die direct toepasbaar en zichtbaar zijn in de praktijk.

  Deze workshop wordt op de eigen praktijk gegeven met alle medewerkers.


  Trainers:


  Margareth Heuveling werkte lang in de gezondheidszorg, voordat zij begon als LEAN-specialist. In diverse bedrijven voerde ze de begrippen ‘continu verbeteren’ en ‘LEAN’ in. 

  Ze merkte dat het werken met mensen in een zorginstelling niet veel anders is dan werken met mensen in een bedrijf. Het zoeken naar de bronoorzaak van een probleem is 

  hetzelfde proces. Samen zoeken naar oplossingen, daar gaat om. Ze heeft veel ervaring met de implementatie van LEAN in huisartsen- en tandartspraktijken, apotheken en 

  ziekenhuizen.

  Ulrich Schultz is sinds 1996 huisarts in Deurne en raakte besmet met het LEAN-virus. Hij is ervan overtuigd dat werken volgens de LEAN-methode alleen maar voordelen kent. Het geeft veel rust in de dagelijkse praktijkvoering en helpt om efficiënter te werken. Dat iedereen in de praktijk zich kan bezighouden met zijn of haar kerntaak, dat is toch wat iedereen graag wil?

  Maud van Vlerken werkt sinds 2006 als verpleegkundig specialist in een huisartsenpraktijk in Deurne. Ze kwam daar in aanraking met het LEAN werken en heeft een grote rol gespeeld in het Lean inrichten van de huisartsenpraktijk. Ze heeft zelf ervaren dat door het continu verbeteren en meer optimaliseren van processen het werkplezier enorm toeneemt. Haar baan in de huisartsenpraktijk wordt gecombineerd met het geven van trainingen en workshops in het LEAN werken. Vanuit haar ervaringsdeskundigheid ondersteunt zij huisartsen met het implementeren van het Lean werken in alle facetten van de huisartsenpraktijkvoering.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Het fundament van Lean werken "5S" invoeren en implementeren in de praktijk
  • Ruimtes in praktijk opruimen en volgens een nieuw plan standaard inrichten
  • Voorraadbeheer efffectief en efficiënt inrichten
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up