• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Coaching consult: voor zelfmanagement van de patiënt

  Gesprekken om patiënten te bewegen om hun gezondheid zelf meer te managen, kunnen soms dramatisch verlopen. In deze praktische training leert u hoe u en uw patiënt in een modus komen, die coaching daadwerkelijk mogelijk maakt. Via een rollenspel oefent u met een acteur. Daarnaast is er veel aandacht voor uw eigen casuïstiek.


  Alleen op aanvraag 

  Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven op een door u gewenste locatie. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

  place Utrecht
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 12:00 - 12:00

  € Prijs is op aanvraag LHV

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-01-2018 t/m 31-12-2018 12:00 - 12:00 Onbekend
  27-02-2018 t/m 31-12-2018 12:00 - 12:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Ondersteuning van zelfmanagement is een belangrijke en noodzakelijke ontwikkeling in de zorg. Het betekent dat huisartsen een andere relatie krijgen met de patiënt, waarbij een groter beroep wordt gedaan op zijn of haar zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Daar waar de relatie nu mogelijk nog een reactieve houding oproept bij de patiënt, gaan huisartsen steeds meer zorgen voor de ondersteuning van zelfmanagement. Dit moet leiden tot een proactievere houding van de patiënt. De training wordt gegeven door Juanita Coble (coach, trainer en actrice bij Boertien Vergouwen Overduin).

  list

  Programma

  Welkom en kennismaken

  De trainer geeft het kader van deze training aan. Afspraken worden gemaakt over vertrouwen, veiligheid en verantwoordelijkheid. Dit draagt bij aan een open en uitnodigend leerklimaat.

  Introductie van het thema

  Een korte introductie van het thema. In de training kijkt u naar scènes, gespeeld door een acteur. Herkenbaar gedrag en reacties van patiënten die het spanningsveld van zelfmanagement zichtbaar én voelbaar maken. Hierna is er ruimte voor reacties en uitwisseling. Wat is herkenbaar? En wat komt u zelf tegen? Dit onderdeel resulteert in persoonlijke casuïstiek, waarmee u aan de slag gaat.

  Coachingprincipes

  Neerzetten van de principes van coaching waarbij het GROW-model voor coaching wordt gehanteerd. U zult direct ervaren hoe deze principes werken. Dit onderdeel zorgt voor een goed inzicht in coachingsvaardigheden waarmee u gaat oefenen.

  Oefenen met casuïstiek

  In verschillende korte oefeningen werkt u met elkaar casuïstiek. We simuleren geen volledige gesprekken, maar halen die momenten eruit die van belang zijn. Kort en kernachtig oefenen van vaardigheden, zien wat het effect is, feedback ontvangen en opnieuw doen. Het benutten van elkaars deskundigheid in de communicatie met patiënten levert veel op. Theorie tijdens de training wordt opgeknipt in korte onderdelen en staat in dienst van de toepasbaarheid in de praktijk.

  Afronding en transfer

  Afsluiting met conclusies en de opbrengst van de training en kijken naar de dag van morgen. Wat kunt u concreet doen om deze opbrengst ook in de praktijk te laten werken?

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • U wordt bewust van en krijgt meer inzicht in de rol en de aansturing bij zelfmanagement.
  • U leert nieuwe effectieve vaardigheden in te zetten.
  • U weet om te gaan met moeilijke consulten.
  • U krijgt inzicht en weet om te gaan met persoonlijke valkuilen.
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up