• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Werken rondom de dood

  Hebt u het gevoel niet helemaal op de hoogte te zijn van alles rondom overlijden, uitvaart en rouw? Na deze training is uw kennis weer helemaal up-to-date. U krijgt bovendien veel informatie over de gebruiken en gewoonten van verschillende religies.

  Ook op aanvraag: in company

  Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

  add 3.0 punten
  euro_symbol € 310.00
  access_time 18:00 - 21:30

  € Aios tarief: €85,- Prijs leden: € 165

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-04-2018 18:00 - 21:30 Deventer
  09-10-2018 18:00 - 21:30 Zwijndrecht
  17-10-2019 17:00 - 20:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Als huisarts draagt u vaak de zorg voor patiënten die stervende zijn en hun naasten. Begeleiden in de palliatieve fase, schouwen na het overlijden en de gesprekken met de nabestaanden. Allemaal onderdeel van het takenpakket van de huisarts. Maar hoe goed bent u de hoogte?

  Deze nascholing biedt theoretische kennis en praktische tips, onder meer over het overleden lichaam, de laatste verzorging, het opbaren, de uitvaart en rouw. Ook komen de gebruiken en gewoonten van verschillende religies aan bod. Er is veel aandacht voor casuïstiek. 

  Trainer:

  Hanneke van de Plassche combineert haar werk als uitvaartbegeleider met haar werk als trainer/coach in het bedrijfsleven. Haar drijvende kracht? Werken voor en met mensen. Ze traint professionals die zich in het veld van overlijden en uitvaart begeven. Het stelt haar in staat om voor stervenden en nabestaanden een klimaat te creëren waarbij ze naast verdriet ook betrokkenheid, kundige begeleiding en advies ervaren.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • U bent op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom schouwen, uitvaart, obductie, opbaren, balseming en bijzondere situaties zoals orgaandonatie, ter beschikking stellen aan de wetenschap en zelfdoding
  • U bent op de hoogte van verschillende (cultureel bepaalde) rituelen rondom het overlijden
  • U heeft handvatten gekregen bij het signaleren van en handelen bij rouw en het herkennen van een verstoorde rouwontwikkeling
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up