Werken rondom de dood

Hebt u het gevoel niet helemaal op de hoogte te zijn van alles rondom overlijden, uitvaart en rouw? Na deze training is uw kennis weer helemaal up-to-date. U krijgt bovendien veel informatie over de gebruiken en gewoonten van verschillende religies. Ook op aanvraag: in company Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de...

310
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 310
Opmerking :Aios tarief: €85,-
Kortingen
€ 145
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Als huisarts draagt u vaak de zorg voor patiënten die stervende zijn en hun naasten. Begeleiden in de palliatieve fase, schouwen na het overlijden en de gesprekken met de nabestaanden. Allemaal onderdeel van het takenpakket van de huisarts. Maar hoe goed bent u de hoogte?

Deze nascholing biedt theoretische kennis en praktische tips, onder meer over het overleden lichaam, de laatste verzorging, het opbaren, de uitvaart en rouw. Ook komen de gebruiken en gewoonten van verschillende religies aan bod. Er is veel aandacht voor casuïstiek. 

Trainer:

Hanneke van de Plassche combineert haar werk als uitvaartbegeleider met haar werk als trainer/coach in het bedrijfsleven. Haar drijvende kracht? Werken voor en met mensen. Ze traint professionals die zich in het veld van overlijden en uitvaart begeven. Het stelt haar in staat om voor stervenden en nabestaanden een klimaat te creëren waarbij ze naast verdriet ook betrokkenheid, kundige begeleiding en advies ervaren.

Inleiding

Hebt u het gevoel niet helemaal op de hoogte te zijn van alles rondom overlijden, uitvaart en rouw? Na deze training is uw kennis weer helemaal up-to-date. U krijgt bovendien veel informatie over de gebruiken en gewoonten van verschillende religies.

Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Leerdoelen

  • U bent op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom schouwen, uitvaart, obductie, opbaren, balseming en bijzondere situaties zoals orgaandonatie, ter beschikking stellen aan de wetenschap en zelfdoding
  • U bent op de hoogte van verschillende (cultureel bepaalde) rituelen rondom het overlijden
  • U heeft handvatten gekregen bij het signaleren van en handelen bij rouw en het herkennen van een verstoorde rouwontwikkeling

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL