• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Praktisch arbeidsrecht

  Het runnen van een huisartsenpraktijk vereist naast de inhoudelijke medische kennis ook ondernemerschap. Dit gaat veelal gepaard met het in dienst nemen van personeel. Het omgaan met werknemers is niet altijd een eenvoudige opgave. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met een disfunctionerende werknemer? Of met een werknemer die al lang ziek is? Deze en andere praktische zaken komen aan de orde in de LHV-cursus Praktisch arbeidsrecht. De cursus helpt u als werkgever bij de uitvoering hiervan, zodat u kosten kunt besparen.


  Ook op aanvraag: in company

  Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 8 personen. Klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie.

  add 4.0 punten
  euro_symbol € 385.00
  access_time 16:00 - 21:00

  € LHV-leden 195 euro Niet-leden 385 euro aios 110 euro

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  05-06-2018 16:00 - 21:00 Zwolle
  01-11-2018 16:00 - 21:00 Rosmalen
  description

  Omschrijving

  Tijdens de cursus wordt bij een drietal fases van de arbeidsovereenkomst stilgestaan:

  • Het aangaan van de arbeidsovereenkomst en welk type contract bied je een werknemer aan
  • De uitvoering van de arbeidsovereenkomst met daarbij de zieke werknemer en de werknemer die onvoldoende functioneert
  • Het einde van de arbeidsovereenkomst

  Aan de hand van de levenscyclus van de arbeidsovereenkomst worden de meest voorkomende knelpunten behandeld. U ontvangt daarnaast praktische tips.

   

  Trainers:

  Jan de Rooij is ruim 35 jaar advocaat, waarvan de laatste 20 jaar gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij is partner bij Ten Holter Noordam advocaten te Rotterdam.

  Pascal Kruit is vijf jaar advocaat en heeft daarvoor vijf jaar als universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gewerkt, waar hij in 2012 is gepromoveerd. Hij werkt als advocaat arbeidsrecht bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam en is daarnaast nog een dag per week docent aan de Erasmus Universiteit.

  list

  Programma

  Het aangaan van de arbeidsovereenkomst

  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

  Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd  

  Oproepcontracten Proeftijd

  De uitvoering van de arbeidsovereenkomst

  Zieke werknemers

  Wijziging van de arbeidsovereenkomst

  Disfunctioneren van een werknemer

  Het einde van de arbeidsovereenkomst

  Redenen voor ontslag

  Dossieropbouw

  Ontslagvergoedingen

  In goed onderling overleg uit elkaar

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze cursus kan de deelnemer de belangrijkste knelpunten bij de omgang met personeel signaleren en juridische complicaties herkennen. Tevens kan een juiste oplossingsrichting worden gekozen indien problemen met werknemers rijzen.

  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up