Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Rationeel Emotieve Training

  RET-vaardigheden kunnen de manier veranderen hoe iemand naar de wereld kijkt. U leert dat gedachten het gedrag negatief kunnen beïnvloeden en hoe u dit kunt herkennen en ombuigen. Deze vaardigheden kunt u toepassen bij uzelf, uw medewerkers en uw patiënten.

  add 6.0 punten
  euro_symbol € 320.00
  access_time 14:00 - 21:00

  € Leden € 320,- / Aios € 195,- / Niet-leden € 595,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-05-2018 14:00 - 21:00 Hoofddorp
  11-10-2018 14:00 - 21:00 Utrecht
  21-11-2018 14:00 - 21:00 Utrecht
  16-05-2019 14:00 - 21:00 Assen
  19-06-2019 14:00 - 21:00 Assen
  19-09-2019 14:00 - 21:00 Goes
  29-09-2020 14:00 - 21:00 Almere
  description

  Omschrijving

  In uw rol als werkgever kunnen RET-vaardigheden van grote waarde zijn. Wilt u bijvoorbeeld altijd aardig gevonden worden? Dan vindt u het misschien lastig een medewerker ter verantwoording te roepen en ervaart u kritiek geven als bijzonder vervelend. Of u merkt dat een medewerker door zijn manier van denken niet goed in zijn vel zit, omdat hij denkt dat hij alles maar moet slikken.

  In uw rol als huisarts kunt u dezelfde RET-vaardigheden toepassen. Misschien ondervindt u veel druk vanwege een veeleisende patiënt en denkt u dat u niet serieus genomen wordt. Of u denkt bij een lastige behandeling dat u niet genoeg weet en dat u dit zou moeten kunnen. Of u hebt te maken met een depressieve patiënt, die ervan is overtuigd dat hij niet waard is. Samengevat: u leert deze vaardigheden toepassen bij uzelf, uw medewerkers en uw patiënten. U doorbreekt vicieuze cirkels van elkaar bevestigende negatieve gedachten, emoties en gedrag. Hoe? Door veel te oefenen met RET-vaardigheden, in combinatie met verbeeldings- en ontspanningsoefeningen.


  Trainer:

  Geert Haentjens is doctor in de psychologie en studeerde ook bedrijfskunde. Hij heeft meer dan 15 jaar bedrijfsinterne ervaring als personeelsverantwoordelijke en meer dan 15 jaar ervaring als adviseur-trainer-coach in de meest uiteenlopende sectoren. Hij heeft jarenlange hands-on ervaring in het voeren, invoeren en revitaliseren van jaargesprekken in kleine - en grote organisaties. Zijn echtgenote is arts.

  list

  Programma

  Tijdens de workshop oefent u intensief met 5 negatieve gedachtestijlen:

  • fanatiek perfectionisme ("als het niet perfect is, is het niet goed genoeg")
  • liefdesjunkie ("mensen moeten mij aardig vinden")
  • Don Quichot ("mensen moeten steeds het goede doen")
  • verwend nest ("het leven is niet eerlijk")
  • de ramptoerist ("Murphy was een optimist").

  U oefent de methodiek bij uzelf en collega's, maar ook bij nagespeelde werknemers. Speciale aandacht wordt besteed aan het gedachte-uitdagend interviewen (de Socratische dialoog). U zult onmiddellijk bij medewerkers en in andere omstandigheden hiermee aan de slag willen. We leggen ook de relatie met mindfulness, een recente variant.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Negatieve gedachtestijlen bij zichzelf, medewerkers en patiënten herkennen
  • Hinderende gedachten vertalen in helpende gedachten
  • Deze vaardigheden toe kunnen passen op eigen casuïstiek, volgens behoefte vermeld in een voorafgaande intake vragenlijst
  • Mits bijkomend oefenen, dit ook toe kunnen passen bij patiënten
  • De relatie tussen denken, voelen en handelen herkennen en inzetten
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up