Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Beoordelingsgesprekken

  Hoe voer je een positief kritisch en motiverend beoordelingsgesprek? En wat is de noodzaak ervan? Deze twee vragen komen aan bod in de workshop. U krijgt tips en ingrediënten voor het succesvol voorbereiden en voeren van een beoordelingsgesprek. Ook oefent u met de te volgen stappen.

  place Utrecht
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 600.00
  access_time 14:00 - 21:00

  € Leden € 325,- / Aios € 200,- / Niet-leden € 600, Prijs leden: € 325

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  22-11-2018 14:00 - 21:00 Utrecht
  19-11-2019 14:00 - 21:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Het voeren van gesprekken is en blijft mensenwerk en bestaat uit ‘actie’ en ‘reactie’. Daar zijn geen vaste schema’s voor; deze gesprekken zijn immers persoonsgebonden. Wat wel kan, is het aanreiken van handvatten voor het succesvol voeren van een beoordelingsgesprek. De workshop kent een praktische insteek: er wordt veel besproken en geoefend. Wat komt er zoal aan bod?


  • Hoe maakt u de intenties van uw beoordelingen duidelijk en (om)schrijft u passende feedback?
  • Het oefenen van goed- en slechtnieuwsgesprekken.
  • Het vermijden van veel voorkomende fouten in beoordelingsgesprekken en de valkuilen in dergelijke gesprekken.
  • Bespreken van hinderende gedachten om (negatieve) formele feedback te geven. Hierbij worden de principes toegepast uit de workshop van de LHV Academie Rationeel-emotieve training voor huisartsen;
  • Het oefenen van gesprekken met medewerkers over waardering, bijvoorbeeld salaris. Hierbij staat niet zozeer de hoogte van het bedrag centraal, maar juist de waardering van de leidinggevende huisarts voor de medewerker.


  Trainer:

  Geert Haentjens is doctor in de psychologie en studeerde ook bedrijfskunde. Hij heeft meer dan 15 jaar bedrijfsinterne ervaring als personeelsverantwoordelijke en meer dan 15 jaar ervaring als adviseur-trainer-coach in de meest uiteenlopende sectoren. Hij heeft jarenlange hands-on ervaring in het voeren, invoeren en revitaliseren van jaargesprekken in kleine en grote organisaties.

  list

  Programma

  Waarom zou u een beoordelingsgesprek willen voeren? Of: waarom voert u dat juist niet? Deze vraag is het vertrekpunt. Na een korte toelichting, oefenen en bespreken we de verschillende stappen van een beoordelingsgesprek. Een individuele follow-up met de trainer is mogelijk.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Beargumenteerd beslissen of het (in)voeren van beoordelingsgesprekken een bijdrage is voor de ontwikkeling van de praktijk
  • Het gesprek zo voorbereiden dat het resulteert in faire, sturende en motiverende beoordelingen
  • Goed en slecht nieuwsgesprekken voeren, en 'trouwe soldaten' beoordelen
  • Attent zijn voor fouten en valkuilen tijdens beoordelingsgesprekken
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up