• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Health Informatics: Elektronische Beslissingsondersteuning

  Met elektronische beslissingsondersteuning kan de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid aanzienlijk worden verbeterd. Maar welk systeem is het beste voor uw instelling? Is een EPD met beslissingsondersteunende capaciteiten bijvoorbeeld al voldoende? En hoe richt uw organisatie deze ondersteuning optimaal in, zonder dat allerlei alarmbellen de werkprocessen verstoren?

  Vraagt u zich af wat de zin en onzin van elektronische beslissingsondersteuning is en wat het daadwerkelijk voor uw instelling kan betekenen? Voor veel zorgprofessionals blijkt het lastig te zijn om door de 'verkooppraatjes' heen te kijken en de echte toegevoegde waarde van deze systemen in te schatten.

  De kennis en vaardigheden die u opdoet in deze module helpen u om de juiste beslissingsondersteunende diensten en systemen te identificeren en op een soepele manier binnen uw zorgprocessen te integreren.


  Met de opgedane kennis en kunde bent u de perfecte klinische gesprekspartner voor managers, zorgverleners, informatieanalisten, EPD- en applicatie- leveranciers. Met hen kunt u kwaliteits- en veiligheidsvraagstukken analyseren, relevante en realistische zorgverbeteringsinitiatieven opstarten, implementeren en evalueren.

  laptop E-learning
  add 15.0 punten
  euro_symbol € 1,765.00

  € Voor medewerkers van het AMC/VUmc geldt een korting. Informeer bij de coördinator van de opleiding, Marijke Richmond: healthinformatics@amc.nl

  list

  Programma

  Start: 11 maart 2019

  Tentamen: 6 juni 2019, hertentamen 4 juli 2019

  gps_fixed

  Leerdoelen

  In deze module leert u:

  • Klinische taken te identificeren die verbeterd kunnen worden door beslissingsondersteuning
  • Te beoordelen of een beslissingsondersteunende applicatie geschikt is voor uw klinische toepassing
  • Eisen te specificeren voor een beslissingsondersteunende applicatie
  • EPD’s met een ingebouwde generator voor beslissingsondersteunende applicaties te beoordelen op de geschiktheid voor het ontwikkelen van eigen toepassingen


  business

  Organisatie

  business AMC, Klinische Informatiekunde
  mail_outline m.richmond@amc.nl
  place Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam
  keyboard_arrow_up