Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Nascholing reizigersgeneeskunde in Oeganda

  De nascholing is bedoeld voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Een groot deel van de nascholing is ook geschikt voor verpleegkundigen en dokters-assistenten. Er zal 20 uur geaccrediteerde en gecertificeerde nascholing worden aangeboden (LCR en ABC1), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers, met uiteraard bezoeken aan de lokale gezondheidszorg en verschillende projecten. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en uiteraard over tropische ziekten. 

  place Kampala
  add 20.0 punten
  euro_symbol € 745.00

  € Let op: Dit is alleen de prijs voor het nascholingsprogramma van 1 week!!! Voor overige kosten (cultureel)programma, verblijf en vliegtickets zie www.healtheducation.nl

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-01-2018 Onbekend Kampala
  17-01-2020 t/m 26-01-2020 09:00 - 19:00 Kampala
  17-01-2020 t/m 31-01-2020 09:00 - 19:00 Kampala
  description

  Omschrijving

  Buiten de nascholing verkennen we Oeganda. We bezoeken prachtige botanische tuinen. We gaan naar het theater met een optreden van een beroemde Afrikaanse dansgroep en bezoeken de grootste moskee van Oeganda met een schitterend uitzicht over de hoofdstad. Naast verschillende gezondheidszorg centra en projecten in de hoofdstad Kampala, bezoeken we de sloppenwijken, waar we met gidsen van het Youth Center doorheen wandelen, een unieke ervaring met een lunch midden op de levendige markt. Ook gaan we op pad om een deel van ruraal Oeganda te zien, een land met veel verschillende bevolkingsgroepen met ieder hun eigen geschiedenis en cultuur en de schitterende, zeer afwisselende natuur met vele wildparken. Een land bij uitstek voor natuur- en vogelliefhebbers. In Oeganda huist bovendien een van de grootste populaties van de berggorilla. Een bezoek hieraan is mogelijk in de extra dagen.

  Oeganda ligt op de evenaar (deze passeren we uiteraard!) en kent in de meeste delen van het land een tropisch klimaat. De temperatuur is door de gemiddelde hoogte van 1200 meter zeer draaglijk.

  Uw partner kan mee naar Oeganda. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma, zoals bezoek aan het plaatsje Jinja met onderweg de Ssezibwa waterval, waar een gids vertelt over de legenden en traditionele gebruiken op deze plaats. In Jinja varen we met een bootje naar de oorsprong van de Nijl.

  Na de eerste week kunt u besluiten terug te gaan naar Nederland of mee te gaan met de aangeboden extra dagen, waarbij verder wordt gereisd naar het zuiden van Oeganda en de mogelijkheid om een indruk te krijgen van Rwanda, vanwaar de terugvlucht is geregeld. In het zuiden van Oeganda wordt het tropische oerwoud afgewisseld met open savanne en drassige gronden en meren. We bezoeken verschillende nationale wildparken. We doen een aantal safari’s afwisselend wandelend, met per boot of de jeep. Bovendien heeft u de mogelijkheid om op chimpansee- en gorillasafari te gaan. Uiteraard kunt u ook in de extra dagen een eigen programma-invulling maken. De terugvlucht blijft dan wel

  voor u gereserveerd.

   

  list

  Programma

  Klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie over het programma.

  business

  Organisatie

  business Health Education
  mail_outline jacolienstrijker@upcmail.nl
  place Slingebeekstraat 54 1316 SH Almere

  Health Education organiseert onafhankelijke opleidingen en nascholing voor professionals in gezondheid en zorg en heeft momenteel een uitgebreid geaccrediteerd aanbod Travel Medicine Training. De nascholing van Health Education wordt niet gesponsord door de farmacie.

  keyboard_arrow_up