Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Vervolgmodule ASG, soa-bestrijding voor artsen

  Heb jij in je dagelijkse praktijk te maken met de behandeling van cliënten met een soa? Heb je de startmodule aanvullende seksuele gezondheid afgerond? En wil je nu leren hoe je vanuit een syndroombenadering de belangrijkste ziektebeelden kunt herkennen, diagnosticeren en behandelen? Doe dan deze praktijkgerichte, driedaagse vervolgmodule.

  place Utrecht
  add 18.0 punten
  euro_symbol € 1,295.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  15-11-2017 t/m 13-12-2017 09:30 - 16:30 Utrecht
  21-05-2019 t/m 04-06-2019 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  SOA herkennen, diagnosticeren en behandelen

  Deze module maakt deel uit van de nieuwe geïntegreerde opleiding Aanvullende seksuele gezondheidszorg voor artsen. Je volgt hem bij voorkeur na de Startmodule aanvullende seksuele gezondheidszorg (ASG): het public health perspectief van deze opleiding.

  De module is ook een keuzeonderdeel van de profielopleiding infectieziektebestrijding binnen de medische vervolgopleiding Maatschappij & Gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- en nascholing.

  Deze driedaagse module richt zich op de medische theorie over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). De nadruk ligt op gonorroe, chlamydia (inclusief LGV), syfilis, hiv en hepatitis B. Ziekten die vanuit volksgezondheidsbelang onderzocht en behandeld worden binnen de regionale soa-centra. Daarnaast komen ook andere geslachtsziekten aan bod. Via een syndroombenadering maakt je je de ziektebeelden, diagnostiek en behandeling eigen.

  In deze module maken we gebruik van interactieve presentaties met veel beeldmateriaal. De complexiteit van diagnostiek, behandeling en follow-up komt tijdens casuïstiekbesprekingen aan bod. Je sluit de module af met een kennistoets.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze driedaagse module:

  • kun je de belangrijkste soa herkennen en volgens protocol behandelen.
  • ben je bekend met minder vaak voorkomende soa.
  • ben je op de hoogte van het testbeleid binnen de ASG-regeling
  • ken je de verschillende diagnostische technieken en hun toepassingen binnen de soa-bestrijding.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up