Supplementen: On-demand mini-symposium - van nut tot risico’s

voedingGeneesmiddelen en voedingvoedingssupplementenvoedingsadviesmotiverende gespreksvoeringmotiverenmotiverende gespreksstijlsupplementenvoedingssupplementSymposium

Dit webinar is onderdeel van een tweetal geaccrediteerde on-demand webinars van het Voedingscentrum met als thema's Het motiveren van patiënten: inzicht in de do’s and don’ts en Supplementen: van nut tot risico’s. Dit laatste onderdeel van het mini-symposium gaat over de zin en onzin van supplementen. Ook wordt ingegaan op veiligheid van supplementen. Bent u geïnteresseerd in het onderdeel over motiveren? Zie dan omschrijving.

Gratis
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 May 2022
15 May 2024
1 Punten
ABC1
Huisarts
01 May 2022
15 May 2024
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 May 2022
15 May 2024
1 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
01 May 2022
15 Apr 2024
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
01 May 2022
15 Apr 2024
1 Punten
NVvPO

Competenties

Kennis en wetenschap 30 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %

Sprekers

Ted van Essen

Huisarts

Marloes Tack

Huisarts bij Huisartsenpraktijk M. Tack
Marloes zet voeding en leefstijl in de dagelijkse praktijk in als basis van medische behandeling.

Dr. Alida Melse-Boonstra

Universitair hoofddocent bij de Afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit.
Alida is deskundig op het gebied van ondervoeding en richt zich in haar onderzoek met name op het zoeken naar oplossingen voor tekorten aan micronutriënten bij vrouwen en kinderen in lage inkomenslanden. Zij heeft recent deel uit gemaakt van de commissie voor het opstellen van voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen van de Gezondheidsraad.

Ir. Wieke van der Vossen

Expert voedselveiligheid en etikettering van het Voedingscentrum
Als expert voedselveiligheid en etikettering houdt Wieke zich bezig met de veiligheid rondom voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Verder weet zij veel van regelgeving rondom etikettering van levensmiddelen en voedingssupplementen.

Lisette Brink

Voedingscentrum
Omschrijving

Dit is de geaccrediteerd on-demand opname van het onderdeel Motiveren van patiënten, de do's en don'ts van het mini-symposium van 16 november georganiseerd door het Voedingscentrum. Voor het onderdeel Motiveren van patiënten, de do's en don'ts klik hier.


Supplementen: van nut tot risico’s

Het aanbod van voedingssupplementen is enorm en er worden heel wat gezondheidseffecten geclaimd. Maar welke supplementen zijn nu echt nodig? En voor welke doelgroepen? Dit webinar gaat in op de wetenschappelijke onderbouwing van de suppletie-adviezen. Van welke supplementen is wetenschappelijk aangetoond dat ze bijdragen aan gezondheidswinst en van welke niet? Hoeveel heb je daarvan nodig? En hoe zit het met de claims op het etiket? Zijn sommige merken beter dan andere? Ook wordt ingegaan op veiligheid van supplementen. Baat het niet dan schaadt het niet gaat niet altijd op. Je kunt van bepaalde voedingsstoffen te veel binnenkrijgen. Hoe kun je dat zien op het etiket? 

In praktijk blijkt dat er veel supplementen worden geslikt. Maar niet altijd de juiste supplementen en niet door de juiste doelgroepen. En sommige patiënten geloven in de heilzame werking van supplement X of Y. Hoe ga je daarmee om in de praktijk? Dit webinar geeft je kennis en handvatten om je patiënten te adviseren over het juiste gebruik van supplementen.


Let op: als physician assistant heeft u alleen recht op de accreditatie als u zelf het certificaat van deelname upload in uw dossier. Deze scholing is namelijk niet specifiek voor de NAPA geaccrediteerd, maar zij keuren een cursus zelf wel goed als deze voor ABC1 is geaccrediteerd.

Voedingscentrum

professionals@voedingscentrum.nl
0703068880
105, Bezuidenhoutseweg, Den Haag, 2594AC