Deze cursus is verlopen

PROSA: van angst naar vertrouwen

PROSAangststressspanningkinderenkinderarts

Maar wat is PROSA precies? Welke technieken worden gebruikt binnen PROSA en hoe worden ze ingezet? Vragen waarop in deze scholing antwoord wordt gegeven.

150 - 325
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 150 - 325

Beroepen

Kinderarts
Accreditation in aanvraag
NVK
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NVK
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
Accreditation in aanvraag
V&VN, VSR

Doelen

weet u wat bedoeld wordt met de term PROSA
kent u de meerwaarde van PROSA in de ziekenhuissetting
weet u welke technieken binnen PROSA toegepast worden
kent u de kracht van taal
heeft u zinnen geleerd die binnen PROSA ingezet kunnen worden in de ziekenhuissetting
Omschrijving

Voor veel kinderen en ouders leidt een bezoek aan het ziekenhuis tot stress, spanningen en angst. Om nog maar te zwijgen van het effect dat een pijnlijke verrichting in het ziekenhuis kan hebben. In steeds meer ziekenhuizen in Nederland wordt gewerkt vanuit de gedachte van PROSA. Oorspronkelijk een afkorting voor procedurele sedatie, maar inmiddels is het een methode die wordt ingezet om angst, pijn en stress in de ziekenhuissetting tot een minimum te beperken. Maar wat is PROSA precies? Welke technieken worden gebruikt binnen PROSA en hoe worden ze ingezet? Vragen waarop in deze scholing antwoord wordt gegeven. De nadruk binnen de training ligt op het belang van taalgebruik: woorden kunnen namelijk een krachtige behandeling zijn, maar een behandeling ook teniet doen.

Let op: deze scholing is uitsluitend toegankelijk voor UMCG-medewerkers die te maken hebben met zorg voor kinderen. Een uitzondering hierop wordt gemaakt voor kinderartsen uit andere ziekenhuizen.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.