Deze cursus is verlopen

Stress in de zwangerschap

stresszwangerschapzwangerstress bij zwangeren

Wil je ook in met een klein groepje professionals in een veilige setting stil staan bij wat stress met jou en je cliënten doet? En vind je het interessant om samen te reflecteren, brainstormen en te leren hoe je in de praktijk met Early Life Stress voor de baby kan omgaan? Schrijf je dan nu in voor deze nascholing (of vraag een offerte aan voor jouw organisatie). ​

225
6 Punten
Online
Reguliere nascholing
Webinar

Prijzen

Regulier € 225
Inclusief : Cursusmateriaal.

Beroepen

Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
6 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
6 Punten
V&VN
Verloskundigen
6 Punten
KNOV
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
6 Punten
V&VN

Sprekers

Minke den Heijer

Msc. Orthopedagoog NVO, Infant Mental Health-specialist DAIMH, lichaamsgericht energetisch therapeut
Minke den Heijer heeft werkervaring als gedragswetenschapper en therapeut in de GGZ en bij de GGD. In 2012 heeft Minke Babykennis Academie opgericht. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk in Naarden voor aanstaande ouders en jonge gezinnen die kampen met emotionele moeilijkheden. Minke is empathisch, rustig en vlot tegelijk en houdt van afwisseling. Ze helpt haar cursisten graag om nog bewuster naar zichzelf en de ander te kijken.

Doelen

Na deze scholing...

Heb je meer kennis over de invloed van stress en emotionele klachten tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind
Kun je emotionele problemen tijdens de zwangerschap beter signaleren.
Heb je meer gesprekstechnieken om dit onderwerp met ouders te bespreken.
Beschik je over praktische handvatten die je kan inzetten ter ondersteuning van zwangere vrouwen die veel stress ervaren.
Omschrijving

Het percentage van de Nederlandse bevolking dat kampt met stress klachten is nog nooit zo hoog geweest. Burn-out lijkt volksziekte nummer 1 te worden. In jouw werk met zwangeren word je vast regelmatig geconfronteerd met cliënten die kampen met stress gerelateerde klachten. Wat is stress nu eigenlijk? Wat is het effect van Early Life Stress op het ongeboren kind? En belangrijker nog: wat kan jij als professional doen om ondersteuning te bieden (zelfs als je weinig tijd hebt)?

In de nascholing ‘Stress in de zwangerschap’ komen deze onderwerpen aan bod. We beginnen de dag met een goede dosis wetenschappelijke theorie gevolgd door gesprekstechnieken en tips voor de praktijk. We sluiten de dag af met casuïstiekbespreking, waarvoor de cursisten zelf casuïstiek meenemen. 

Wil je ook in met een klein groepje professionals in een veilige setting stil staan bij wat stress met jou en je cliënten doet? En vind je het interessant om samen te reflecteren, brainstormen en te leren hoe je in de praktijk met Early Life Stress voor de baby kan omgaan? Schrijf je dan nu in voor deze nascholing (of vraag een offerte aan voor jouw organisatie).


Programma overzicht

  • Voorbereiding: casuïstiek voorbereiden 60 minuten
  • Opening en reflectie oefening 60 minuten
  • Geschiedenis, werkingsmechanisme en uitkomsten wetenschappelijk onderzoek 90 minuten
  • Lunch
  • Vervolg wetenschappelijk onderzoek 30 minuten
  • Signaleren en bespreken van zorgen 60 minuten
  • Casuïstiek in tweetallen 30 minuten
  • Pauze
  • Praktische handvatten 30 minuten
  • Casuïstiek bespreking plenair 60 minuten
  • Totale duur 7 uur


Voor wie?

Deze nascholing is geschikt voor verloskundigen, verpleegkundigen O&G, JGZ medewerkers, doula's, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, POH GGZ, zwangerschapsdocenten, jeugdhulpverleners.

Aanvragen

Wil je deze nascholing aanvragen voor jouw organisatie/VSV/praktijk?

Neem dan contact met ons op via: info@babykennis.nl of via onze contactpagina.

 


Babykennis Academie

Babykennis Academie is in 2012 opgericht door Minke den Heijer, orthopedagoog NVO en Infant Mental Health- specialist DAIMH (IMH). Naar aanleiding van haar werk in de derdelijns specialistische GGZ ontstond het idee om nascholing te geven aan eerstelijns- en tweedelijnszorg. In de praktijk bleek dat moeilijke gevoelens bij ouders of belaste ouder-kind relaties vaak niet tijdig of onvoldoende gesignaleerd werden door de eerste- en tweedelijn. Daar ontstond de wens om de maatschappelijke kennis over het grote belang van de ouder-kind relatie voor de ontwikkeling van een kind te vergroten. Met dit werk draagt Babykennis Academie bij aan steeds beter afgestemde zorg voor ouders en baby's in Nederland. Babykennis Academie heeft ook online aanbod voor (aanstaande) ouders over ouderschap, welzijn en programma's ter versterking van de ouder-baby relatie.
info@babykennis.nl
0626750845
387, Jac. P. Thijssepark, Naarden, 1411XV