Deze cursus is verlopen

Instructeur Peadiatric Basic Life Support Herhaling

basic life supportPediatric Basic Life SupportBLSPBLSreanimerenreanimatiekinderreanimatie

Iedereen die een gewone reanimatie cursus (BLS-AED) heeft gevolgd, kan de kennis en vaardigheden ook toepassen op kinderen en eerste hulp verlenen.

80
2-12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 80

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Huisarts
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Punten
ABC1
2 Punten
NAPA
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
2 Punten
V&VN
Omschrijving

Om onderwijs te geven in kinderreanimatie dien je een speciale opleiding te volgen voor PBLS-instructeur. In deze opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij Pediatric Basic Life Support (PBLS) van toepassing zijn. Speciaal voor instructeurs, opgeleid door OSG, is het instructeurs- en cursistenpakket ‘Basale Reanimatie kinderen’ ontwikkeld. Met dit pakket heb je alles in handen om zelf een cursus te verzorgen. Tijdens de cursus PBLS kun je dit pakket uitvoerig bekijken. De cursist dient tijdens de cursus een examen af te leggen. Daarnaast wordt de kandidaat-instructeur tijdens de cursus voortdurend geëvalueerd op inzet, gedrag en de omgang met de materialen. Deze evaluatie wordt ook meegenomen in de eindbeoordeling.


Na het positief afsluiten van de opleiding Pediatric Basic Life Support ben je “Instructeur Kandidaat”. Je dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen, word je ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment ben je bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD