Deze cursus is verlopen

Het grote Landelijke POH/PVK/PVH Event

Op 22 april start het: Het Grote Landelijke POH/PVK/PVH Event!
Beroepsontwikkelinggedragsverandering

Onder leiding van dagvoorzitter Tom van 't Hek nemen ervaringsdeskundigen en diverse inspirerende sprekers je mee in zorg, innovatie en leefstijl thema's. De avondsessies vinden op 20 mei en 15 juni plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Tom van 't Hek nemen ervaringsdeskundigen en diverse inspirerende sprekers je mee in zorg, innovatie en leefstijl thema's. Tussendoor zijn er mogelijkheden om elkaar te ontmoeten op het online platform. Sprekers deze dag zijn onder andere: Bas van de Goor (Bas van de Goor Foundation), Iris de Vries (Arts en Leefstijl), Pieter Jansen (Gezondhuizen), Marjan Mensinga (Pharos) en Janneke Wittekoek.

75
5 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 75
Opmerking :Hoofdevent
Kortingen
€ 50
Alleen voor leden
NVvPO en V&VN-PVK/POH leden

Beroepen

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
22 Apr 2021
23 Apr 2021
5 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
22 Apr 2021
23 Apr 2021
5 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
22 Apr 2021
23 Apr 2021
5 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
22 Apr 2021
23 Apr 2021
5 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
22 Apr 2021
23 Apr 2021
5 Punten
NVvPO, V&VN
Omschrijving

Het programma op 22 april

 Van 10.00 uur tot 12.00 uur ontvangt Tom aan de discussietafel diverse zorgprofessionals met onder andere Bas van de Goor (Bas van de Goor Foundation), Iris de Vries (Arts en Leefstijl), Pieter Jansen (Gezondhuizen), Marjan Mensinga (Pharos). Zij voeren deze ochtend met elkaar en andere gasten het gesprek over een drietal onderwerpen:

1. Beroepsontwikkeling

 Besproken worden de toekomstverwachtingen van de POH/PVK. De uitdaging is om met elkaar te kijken hoe ons vak zich ontwikkeld heeft en waar we nu staan. Hoe is onze positie op dit moment? Wat betekenen de CanMEDS rollen en zien we deze in onze dagelijkse praktijk terug? Wat is onze uitdaging? Durven we voor onszelf en ons vak op te komen?

2. De veranderende samenleving

Onderwerpen die besproken worden: op welke manier kunnen we ons als POH/PVK verder professionaliseren met betrekking tot de cultuur/levensstandaard van de zorgvrager in onze praktijk? Ben je in staat om in de huid te kruipen van de ander? Wat kan je leren en wat heb je daarvoor nodig. Hoe kun je positief ondersteunend zijn in gezondheidsprocessen? Welke makkelijke en prettige tools en weetjes zijn er?

 

3. Gedragsverandering

 Kijkend naar het nu en de toekomst is er een grote rol voor de POH/PVK weggelegd als het gaat om de ondersteuning in de leefstijl. Wat betekent dit voor ons? We willen vooral niet zeggen hoe het moet. “U moet bewegen” werkt niet. Hoe kunnen we overstijgend zijn? Hoe kunnen we de vraag achter de vraag beantwoorden? Hoe kunnen wij het verschil maken in de verandering in een leefstijl die werkt?

Middagprogramma

Na de pauze starten de parallelsessies. Je kunt zelf kiezen aan welke 3 sessies op het gebied van zorg, leefstijl of innovatie je wilt deelnemen. Je kunt je focussen op een specifiek thema of juist de diversiteit opzoeken. Het is aan jou!

Onderwerpen zijn onder andere: het vrouwenhart (Janneke Wittekoek), helpen bij verlies en verdriet in tijden van corona (Manu Keirse), voedselverleiding (Wijnand van der Werf), klinisch redeneren (Ria den Hertog), nieuwe wet zorg en dwang (Gerard de Wild), valpreventie bij ouderen. Kijk voor alle onderwerpen op de event website.(link: https://www.grootlandelijkevent.nl/nl/Onderwerpen_en_sprekers.html)

Afsluiting

 Rond 15.00 uur sluiten de voorzitters Petra Portengen (NVvPO), Getrud van Vulpen (V&VN POH/PVK) samen met Bas van de Goor (Bas van de Goor Foundation) en Tom van 't Hek de dag af.

 

Avondsessies

 Op 20 mei en 15 juni vinden de avondsessies plaats. Joyce de Ruiter (spreker met Ushersyndroom, vertelt over groeikansen van verandering) trapt op 20 mei het event af en Tommie Niessen (Tommieindezorg.nl over samenwerken in de eerstelijn) op 15 juni. Bekijk hier (link: https://www.grootlandelijkevent.nl/nl/Avondsessies.html) het volledige programma van de avondsessies.

 

Aanmelden

 Heb je je nog niet aangemeld voor 22 april en voor de avondsessies op 20 mei en 15 juni? Doe dit dan snel (link: https://www.grootlandelijkevent.nl/nl/Aanmelden.html). Je hebt dan het meeste kans deel te nemen aan de parallelsessies van jouw keuze én de eerste aanmelders krijgen een voucher met korting voor het eerstvolgende event cadeau!

Accreditatiepunten en kosten

 Er wordt accreditatie aangevraagd bij het kwaliteitsregisters van de NVvPO en het register V&V: 5 punten voor 22 april en voor de avonden ieder 2 punten.

 NVvPO en V&VN-PVK/POH leden krijgen korting en betalen: € 50,- voor het hoofdevent, € 25,- per avondsessie. Overige deelnemers betalen: € 75,- voor het hoofdevent, € 35,- per avondsessie.

 

Houd onze social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom het event. We zien je graag! Ook online.

Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen

De NVvPO is de beroepsvereniging voor en door praktijkondersteuners en vertegenwoordigt de POH'er, de POH'er GGZ en de PVH'er. Ons beleid is erop gericht alle praktijkondersteuners, ongeacht hun achtergrond, te verenigen, te versterken en te vertegenwoordigen. Dat doen we door hen van noodzakelijke informatie te voorzien - onder meer via deze website - maar ook in de cao-onderhandelingen voor de cao Huisartsenzorg. Alle praktijkondersteuners en - in de toekomst - praktijkverpleegkundigen kunnen lid worden van de NVvPO.
medischescholing@nvvpo.nl
0318500407
69, Kerkewijk, Veenendaal, 3901EC