Deze cursus is verlopen

ECMO cursus

ecmointensive careIChartlong

Dit betreft een driedaagse scholing voor artsen en specialistische verpleegkundigen werkzaam met extracorporele membraan oxygenatie (ECMO) op een intensive care, zoals intensivisten, cardiologen, anesthesiologen, thoraxchirurgen, kinderintensivisten, kindercardiologen, longartsen, etc. Tevens worden er verpleegkundige superusers opgeleid.

600 - 1000
18-24 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 600 - 1000

Beroepen

Anesthesioloog
18 Punten
NVA
Cardio-thoracale chirurgie
18 Punten
NVT
Cardioloog
18 Punten
NVVC
Chirurg
18 Punten
NVvH
Internist
25 May 2021
24 May 2022
24 Punten
NIV
Omschrijving

De Leidse ECMO-cursus is een 3-daagse GAIA-geaccrediteerde scholing voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de behandeling van neoanaten, kinderen en volwassenen met Extra Corporele Membraan Oxygenatie (ECMO), zoals ECMO-verpleegkundigen, (kinder) intensivisten, klinische perfusionisten, thoraxchirurgen, (kinder)cardiologen, (thorax) anesthesiologen en andere belangstellenden. Aanvullend is er de mogelijkheid voor 2 'Advanced' dagen.                


Aandachtsgebieden zijn: indicaties en contra-indicaties van ECMO, veno-arteriële (cardiale) ECMO bij volwassenen en kinderen, veno-veneuze (respiratoire) ECMO bij volwassenen en kinderen, reanimatie met ECMO (ECPR), het ECMO-systeem, ECMO-fysiologie, hemodynamiek, verpleegkundige aspecten van ECMO, stolling en anti-stolling, complicaties en calamiteiten. In de middagen wordt er uitgebreid geoefend met een ECMO-systeem (’wetlab’ en scenariotrainingen gebruikmakend van o.a. de Califia 3.0 ECMO-simulator). 




De eerste 3 dagen zijn de basiscursus, bedoeld voor deelnemers met weinig tot geen ervaring met ECMO. De 4e en 5e dag zijn facultatief voor deelnemers met (enige) ervaring met ECMO. Deze 2 dagen zijn ook los te volgen.


De basiscursus (dag 1,2 en 3) wordt afgesloten met een digitale toets. Na het volgen van het volledige programma ontvang je een certificaat van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Leids Universitair Medisch Centrum

educatiezorgsector@lumc.nl
0715268532
21, Hippocratespad, Leiden, 2333ZD