This course is expired

Kennissessie Ulcus cruris, wondbehandeling en compressietherapie

ulcus cruriswondbehandelingcompressietherapiecompressie

Tijdens de module bespreken we ook de verschillende soorten wonden en de verschillende fasen van de wondgenezing.

165
6-7 Points
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prices

Regular € 165
Includes : onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Professions

Diëtist
7 Points
ADAP
Ergotherapeut
7 Points
ADAP
Huidtherapeut
7 Points
ADAP
Logopedist
7 Points
ADAP
Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)
7 Points
ADAP
Description

Als verpleegkundige, doktersassistent of verzorgende kom je regelmatig in contact met patiënten met ulcus cruris (een open been). Een open been is een open wond of zweer aan het onderbeen. Uit onderzoek onder verzorgenden is gebleken dat zij vaak de oorzaak niet weten, dat er geen behandeling plaatsvindt van de onderliggende ziekte en er vaak geen informatie is over de arteriële druk voordat ze gaan beginnen met compressietherapie. Met meer kennis vindt er een betere behandeling plaats.


Tijdens deze module leert u zwachtelen volgens de laatste richtlijnen, waarin de hedendaagse principes en regels van compressietherapie op een rijtje worden gezet, uiteraard met veel praktische tips en tricks. U krijgt ook inzicht in het belang van compressietherapie en de nazorg. Tijdens de module beginnen wij met het bespreken van het ziektebeeld, hoe komt het, wat zijn de klachten en wat zie je aan het been. Maar ook wat zijn de risico’s voor de cliënt bij het zwachtelen en wanneer mag je nooit zwachtelen. Tot slot ga je zelf aan de slag en kan je met een drukmeting bepalen hoe goed je zwachtelt.


Tijdens de module bespreken we ook de verschillende soorten wonden en de verschillende fasen van de wondgenezing. Met behulp van dia’s worden er veel verschillende wonden getoond. Aan de hand van deze dia’s leer je om een wond te observeren en te classificeren volgens het WCS en TIME model. Daarna gaan we verder met de nieuwste opvattingen en richtlijnen over wondzorg en wondbehandeling.


U-Consultancy

U-Consultancy verzorgt hoogwaardige en praktijkgerichte opleidingen dermatologie voor eenieder die zich bezighoudt met huidzorg, zoals verpleegkundigen, doktersassistenten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, pedicures, podotherapeuten en andere professionals.
info@uconsultancy.nl
0306044170
34, Utrechtsestraatweg, Nieuwegein, 3438AM