Training: ‘Hoe ga ik om met hoop en wanhoop in de palliatieve fase?’

palliatieve faseomgaanpalliatieve zorgpalliatieve levensfase

Tijdens de training ontvang je concrete handvatten voor het omgaan met slecht nieuws, hoop en wanhoop die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

4th Apr 2024
199
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 199

Datum en locatie

04 Apr 2024
09:30
16:00
Raadhuis Vleuten Utrecht Pastoor Ohllaan, 39

Beroepen

Fysiotherapeut
6 Punten
KNGF, KRF
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
6 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
6 Punten
V&VN
Omschrijving

Patiënten in de palliatieve fase krijgen op een moment in deze fase te maken met fysieke achteruitgang, opnieuw slecht nieuws, nieuwe confrontaties met hun sterfelijkheid en hun toekomstperspectief, verlies ed. Reacties lopen uiteen vanuit blijvende hoop op genezing tot wanhoop en willen sterven, waarbij patiënten meestal laveren tussen hoop en wanhoop.


Maar wat doet dit met jou? Hoe reageer jij? Hoe kun je met slecht nieuws, hoop en wanhoop het beste mee omgaan? Wat heb jij te bieden aan ondersteuning?


In deze training ontvang je informatie over de fasen in een progressieve ziekte en onderzoeken we jouw eigen reactiepatronen om hiervan uit je handelingsperspectief weer te verruimen, zowel op het gebied van behandelondersteuning als op het gebied van zelfzorg. Tijdens de training ontvang je concrete handvatten voor het omgaan met slecht nieuws, hoop en wanhoop die je direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

Vestalia

Bureau voor gespreksvoering en psychosociale oncologie. Training en begeleiding van zorgverleners (multidisciplinair) in de oncologische zorg.
info@vestalia.nl
0610916919
136, Acaciapark, Hilversum, 1213LD