Deze cursus is verlopen

Gratis Webinar COVID-19 - 8 april 2020 (4)

palliatieve zorgpalliatiefcovid-19covid

Thema: Palliatieve zorg (deel II) Woensdagavond 8 april is er een opnieuw een webinar vanuit MedischeScholing.nl in samenwerking met de LHV en het NHG. Hierbij wordt het thema palliatieve zorg verder uitgediept (deel II), waarbij de focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten. Collega Carel Veldhoven, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG, vertelt ons onder andere over...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
08 Apr 2020
03 Apr 2022
1 Punten
ABAN
Apothekersassistent
08 Apr 2020
03 Apr 2022
1 Punten
KABIZ
Arts
08 Apr 2020
03 Apr 2022
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
08 Apr 2020
03 Apr 2022
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
08 Apr 2020
03 Apr 2022
1 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Omschrijving

Woensdagavond 8 april is er een opnieuw een webinar vanuit MedischeScholing.nl in samenwerking met de LHV en het NHG. Hierbij wordt het thema palliatieve zorg verder uitgediept (deel II), waarbij de focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten.


Sprekers

Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC.

Carel Veldhoven is huisarts in Arnhem, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG

Teun van der Wijst is huisarts in Kerkdriel en mede-initiatiefnemer van COVID-19-zorgcentra met het idee: ‘Ik wil het anders voor jou’.

Masja Loogman is huisarts in Woerden en wetenschappelijk medewerker NHG



Wat is er nieuw ten opzichte van de vorige webinars?

  • De tijdsduur gaat terug naar maximaal één uur.
  • Meer dialoog met de praktijk, minder doornemen van richtlijnen.
  • Take home-messages worden duidelijker geformuleerd.
  • Beleidsmatige onderwerpen worden tot het minimum beperkt in het webinar.




De LHV, het NHG en MedischeScholing.nl hebben de handen ineengeslagen voor een structurele reeks webinars voor zorgverleners. De webinars voorzien zorgverleners van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld, zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen. Een vervolg webinar is uitgezonden op donderdag 26 maart, gevolgd door een wekelijkse of tweewekelijkse reeks (afhankelijk van de actuele situatie) vanaf woensdag 1 april. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen en diverse andere groepen zorgverleners.

Op de websites van de LHV en het NHG is al veel informatie terug te vinden over het corona-virus. De webinars zijn een extra medium om u als zorgverlener (in de eerste lijn) te informeren over de actuele stand van zaken rondom COVID-19. Laagdrempelig, toegankelijk en interactief om u zo snel op de hoogte te brengen van de veranderingen en actualiteiten.


We hopen met de webinars zoveel mogelijk zorgverleners in het veld te bereiken en het gemaakte beleid telkens te toetsen aan de praktijk, om zo als huisartsen samen de pandemie zo adequaat mogelijk het hoofd te bieden.

We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk.


Inleiding

Thema: Palliatieve zorg (deel II)

Woensdagavond 8 april is er een opnieuw een webinar vanuit MedischeScholing.nl in samenwerking met de LHV en het NHG. Hierbij wordt het thema palliatieve zorg verder uitgediept (deel II), waarbij de focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten. Collega Carel Veldhoven, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG, vertelt ons onder andere over symptoombestrijding bij COVID-19 in de palliatieve fase. We belichten de verandering in het klinisch beeld bij presentatie van COVID-19 volgens de laatste inzichten: toch geen respiratoir beeld en/of koorts...? Ook collega-huisarts Teun van der Wijst komt aan tafel. Hij is mede-initiatiefnemer van COVID-19-zorgcentra met het idee: ‘Ik wil het anders voor jou’.


On demand streaming mogelijk vanaf 10 april 2020. Accreditatie-vragen blijven beschikbaar t/m 7 mei 2020.


Programma

Thema: Palliatieve zorg - deel II

  • Thema 1: Prangende vragen vanuit het werkveld
  • Thema 2: Symptomatische behandeling en verandering in het klinische beeld bij COVID-19 in de palliatieve setting
  • Thema 3: COVID-19-zorgcentra - Ik wil het anders voor jou


MedischeScholing