Deze cursus is verlopen

Proactive Nursing: Basismodule Klinisch Redeneren

Proactive Nursingklinisch redenerendiagnostiekdiagnoseZorg

Bent u verpleegkundige en krijgt u bij de begeleiding van studenten verpleegkunde of cursisten die een vervolgopleiding doen vaak te horen dat zij veel met klinisch redeneren bezig zijn in hun opleiding? Wilt u u ook hierin bekwamen? Volg dan de Basismodule Klinisch Redeneren.

371
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 371
Kortingen
€ 302
Alleen voor leden

Beroepen

Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
6 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
6 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg
6 Punten
V&VN
Omschrijving

Inschatten hoe ziek uw patiënt is of wordt, zodat u adequate zorg kunt bieden. Door methodisch observeren en analyseren het kernprobleem bepalen. Dit zodat u prioriteiten kunt stellen, vooruit kunt denken en daar uw handelingen op kunt afstemmen. Dat is klinisch redeneren in het kort.

Goed klinisch redeneren is daarbij ook klinisch leiderschap tonen. Verantwoorden waaróm je bepaalde prioritering aanbrengt, interventies inzet én hierover vervolgens goed kunt communiceren.


Tijdens de Basismodule, voor verpleegkundigen & verzorgende die de systematiek van het klinisch redeneren nog niet eerder in hun basisopleiding hebben gehad, staat de methodiek centraal. Deze methodiek wordt vertaald naar patiëntsituaties. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan klinisch leiderschap. U wordt goed getraind in het verantwoorden van uw keuzes en interventies en de communicatie hierover.

Dit doen we aan de hand van Time Out- en ABCDE-methodes. We maken ook gebruik van scoresystemen als (M)EWS, SIRS, qSOFA, pijnscores.

Amsterdam UMC locatie VUmc / Amstel- VUmcAcademie