Deze cursus is verlopen

Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) bij trauma

zwangerzwangerschapbevallingtraumabevallingtrauma na barenPTSStraumabehandelingcoachen

De cursus Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) spitst zich toe op bevallingstrauma’s bij zwangere vrouwen of vrouwen die kort of lang geleden bevallen zijn. EHBB is gebaseerd op de Nucleus Coach Methode. De coachmethode die direct naar de kern van het probleem gaat en zo voor langdurig resultaat zorgt.

1875
16 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1875

Beroepen

Kraamverzorgende
Accreditation in aanvraag
16 Punten
KCKZ
Verloskundigen
01 Jan 2023
31 Dec 2023
16 Punten
KNOV
Omschrijving

WAT IS EHBB?

De cursus Emotionele Hulp Bij Bevallingen (EHBB) spitst zich toe op bevallingstrauma’s bij zwangere vrouwen of vrouwen die kort of lang geleden bevallen zijn. EHBB is gebaseerd op de Nucleus Coach Methode. De coachmethode die direct naar de kern van het probleem gaat en zo voor langdurig resultaat zorgt.

BEVALLINGSTRAUMA’S SNEL EN EFFECTIEF AANPAKKEN

De cursus Emotionele Hulp bij Bevalling - EHBB - richt zich op verloskundigen en kraamverzorgsters. Met EHBB geef je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker. Je leert de effecten bevallingstrauma’s te verminderen, waardoor vrouwen meer rust en ontspanning ervaren.

Bij Nucleus Coaching, waar EHBB een onderdeel van is, gaan we terug naar de kern, naar het onderbewuste. De coaching bestaat uit een speciale gesprekstechniek om het onderbewuste te bereiken en daar de traumatische, nare ervaringen te overschrijven met positieve, prettige ervaringen. Veelal verminderen PTSS-klachten hierdoor. Deze module is sinds 2021 geaccrediteerd door de KNOV, KCKZ en GRO- opleidingen.

WAT LEVERT DEZE OPLEIDINGSMODULE OP?

Tijdens de opleiding leer je als professional:

  1. Zelf zwangeren en hun gezin extra goed voor te bereiden op de bevalling met de aanvullende tools van EHBB
  2. Vaardigheden die prima te combineren zijn in jouw werk als verloskundige, kraamverzorgster & doula
  3. Toegespitste gesprekstechnieken om zelf de kraamvrouw en het gezin effectief te begeleiden bij nare ervaringen rondom de geboorte
  4. Het zelf kunnen verlichten van bevallingstrauma’s
  5. Vaardigheden om de eigen regie en kracht van de kraamvrouw te stimuleren in de nieuwe situatie
  6. Eigen nare ervaringen tijdens het begeleiden van bevallingen opruimen
  7. Een nieuwe frisse kijk op je werk en nog meer voldoening


‘Alles wat fantastisch verzorgd tijdens de opleiding. Ik heb veel geleerd en pas EHBB veel toe in mijn werk. De resultaten zijn prachtig.’ - Ellen, kraamverzorgster en Judith, verloskundige


DE VOORDELEN VAN EHBB

Met EHBB kun je als professional vrouwen voor, tijdens en na de bevalling veel meer vertrouwen geven in hun eigen lichaam zodat bevallen een prettige plezierige ervaring wordt in plaats van de nare ervaring waar de media mee vol staat. Door de vrouwen meer in balans te brengen en de vrouwen met EHBB in ontspanning te brengen wordt de bevalling prettiger en verloopt gemakkelijker. Als professional heb je zo een handvat om zwangere vrouwen die toch een zekere mate van angst hebben voor de bevalling beter van dienst te kunnen zijn. Gedurende vier maanden leer je EHBB effectief toepassen. Meer hierover op https://nucleus opleidingen.nl/ehbb/

HELMA KOOREVAAR NUCLEUS COACHING

Helma Koorevaar heeft sinds 2009 na jaren onderzoek te doen naar allerlei coachtechnieken en specialisatie in andere coachtechnieken de Nucleus Methode mede ontwikkeld. Een methode die verder gaat en meer tot de kern komt dan andere methodes. Hierdoor is het mogelijk de gevolgen van diverse trauma’s te neutraliseren in relatief korte tijd. Deze methode in veel beroepen toepasbaar gebleken, zoals in de gezondheidszorg en management, of bruikbaar als aanvulling op bestaande coach- en therapiemethodes. Specifiek voor trauma’s rondom de bevalling is EHBB heel geschikt.

Helma Koorevaar Nucleus Coaching

Ik ben Helma Koorevaar en als trainer, coach en therapeut leer ik hulpverleners (of mensen die coach willen worden) een snelle, pijnloze en efficiënte coachmethode om terugval in oude patronen bij zichzelf en cliënten te voorkomen.
info@nucleus-opleidingen.nl
0655108888
7, Korensingel, 's-Heerenberg, 7041JH