Deze cursus is verlopen

Focus op Oxytocine

oxytocinehormonenhormonaal

Tijdens de cursus krijg je onder andere een diepgaand begrip van de rol die oxytocine speelt in het systeem van rust en verbondenheid, zowel fysiologisch als psychologisch. Je krijgt een gedetailleerd begrip van hoe en waar oxytocine wordt aangemaakt, en van de veelzijdige effecten van dit hormoon. Je leert over de rol die oxytocine speelt in verschillende soorten relaties en in de zwangerschap, bij de geboorte, huidcontact en borstvoeding.

550
16-19 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 550
Inclusief : lunch en koffie/thee

Beroepen

Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
19 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
19 Punten
V&VN
Verloskundigen
08 Oct 2020
07 Oct 2023
16 Punten
KNOV
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
19 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
19 Punten
V&VN
Omschrijving

Kerstin Uvnäs Moberg is een Zweedse wetenschapper die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met de gezondheid en fysiologie van vrouwen. Ze is een pionier in het onderzoek naar oxytocine, het hormoon van rust en verbondenheid. Als één van de eerste wetenschappers ter wereld liet zij de psychologische en fysiologische effecten van dit hormoon tijdens zwangerschap, borstvoeding en menopauze zien. 


In deze cursus deelt Kerstin haar enorme kennis over de effecten van oxytocine. Het is haar overtuiging dat verdieping van kennis over oxytocine, en de rol die dit hormoon speelt in verschillende levensfasen, de gezondheidszorg voor vrouwen kan verbeteren. 


Tijdens de cursus krijg je onder andere een diepgaand begrip van de rol die oxytocine speelt in het systeem van rust en verbondenheid, zowel fysiologisch als psychologisch. Je krijgt een gedetailleerd begrip van hoe en waar oxytocine wordt aangemaakt, en van de veelzijdige effecten van dit hormoon. Je leert over de rol die oxytocine speelt in verschillende soorten relaties en in de zwangerschap, bij de geboorte, huidcontact en borstvoeding.


Deze kennis is toe te passen in verschillende vakgebieden: verloskunde, lactatiekunde, overige medische zorg, doulazorg, draagconsulentschap, massagetherapie. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de effecten van oxytocine, en is niet voorbehouden aan zorgprofessionals. 


De cursus bestaat uit twee delen:

  1. Literatuurstudie
  2. Praktijkdagen op 10, 11 en 12 juni 2021



Zorgdragen Opleidingen

info@zorg-dragen.nl
0627226172
60, M.L.Kingstraat, Groningen, 9728WK