Deze cursus is verlopen

Online MIO: Mijn werk, mijn toekomst

intervisieverloskundeverloskundigeEnergieinzichtennieuwe inzichtenMIOmethodisch intercollegiaal overleg

Elke dag doe je je best om naar beste eer en geweten je beroep als verloskundige uit te oefenen. Vaak voelt dat goed maar soms ervaar je momenten waarin al je energie uit je gezogen lijkt te worden en je denkt: “Wil ik dit?”; “Waarom heb ik dit opnieuw laten gebeuren?". Wil jij leren om nieuwe inzichten te krijgen die helpen om je energie te behouden of te vergroten? Wil jij leren de juiste vragen te stellen aan anderen en dus ook aan jezelf? Geef je dan op voor de MIO – intervisie met het thema: “Mijn werk, mijn toekomst”.

185
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 185

Beroepen

Verloskundigen
Accreditation in aanvraag
4.5 Punten
KNOV

Doelen

Je beschikt over inzicht in die onderdelen in het werk die energie geven en die energie kosten.
Je hebt je bedrevenheid in het stellen van verdiepingsvragen verder ontwikkeld.
Je kunt vanuit verschillende perspectieven naar een situatie kijken.
Je herkent ingesleten (gedrags)patronen.
Omschrijving

Goedbedoelde adviezen van collega’s of vrienden lijken zo eenvoudig, zoals: “Joh, je moet gewoon zus of zo doen”; “Trek het je niet aan”. Vaak zijn dat adviezen die je zelf ook had kunnen bedenken. Als het zo gewoon en eenvoudig was, had je dat natuurlijk al lang gedaan. De reden dat het je niet lukt, is vaak dat je nog niet hebt onderzocht welke onderliggende systemen (denkpatronen en gevoelspatronen) ertoe leiden dat je meestal op dezelfde manier reageert.


In deze MIO gaan we aan de hand van een eigen praktijksituatie aan de slag. Dat doen we door de volgende stappen te doorlopen:


  • Stilstaan bij een door de groep gekozen concrete ervaring
  • Samen met beroepsgenoten de ervaring systematisch analyseren
  • Verbanden leggen en conceptualiseren
  • Nieuwe inzichten verwerven met als doel om in de toekomst anders met soortgelijke situaties om te kunnen gaan.


Tijdens deze MIO kom je via een videoverbinding samen met beroepsgenoten uit het hele land. De groep bestaat uit 5 - 7 deelnemers. De kans is groot dat je elkaar niet persoonlijk kent, maar dat je als beroepsgenoten wel weet waar je samen over praat. Dat geeft een prettig gevoel van onbekendheid en herkenning. De bijeenkomst duurt 2,5 uur. Er is een voorbereidende opdracht van plm. 1 uur. Na de bijeenkomst beschrijf je de verkregen inzichten in een korte notitie.

Academie Verloskunde Maastricht

Academie Verloskunde Maastricht leidt studenten op tot verloskundigen. Daarnaast biedt het centrum Leven Lang Leren AVM bij- en nascholingen voor professionals.
info@av-m.nl
31433885407
60, Universiteitssingel, Maastricht, 6229ER