Deze cursus is verlopen

Omgaan met weerstand, angst en verslaving

angstenangstklachtenangststoornisverslavingverslavingenverslavingsproblematiekomgaan met verslavingverslavingsproblemenverslavingszorgweerstand

DOKh biedt deze praktische training ‘Omgaan met weerstand, angst en verslaving’. De achtergrondinformatie betreffende verloskundige inhoud en de daarbij behorende richtlijnen, zorgafspraken etc. neem je indien nodig, als voorbereiding op de training, door.

225
6 Punten
Online
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 225
Opmerking :Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Kortingen
€ 25
Abonnementskorting

Beroepen

Verloskundigen
6 Punten
KNOV
Omschrijving

In de verloskunde krijg je te maken met allerlei verschillende mensen en situaties. Veel gesprekken zullen prettig en redelijk ‘als vanzelf’ verlopen. Andere gesprekken voelen wellicht meer aan als lastig, omdat het onderwerp niet eenvoudig is om bespreekbaar te maken of omdat een cliënt weerstand of ander gedrag vertoond waar je niet zo goed raad mee weet. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: een extreem angstige cliënte (en / of partner), een verslaafde cliënte (roken, alcohol, drugs, etc.), je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld, of een cliënte waar zich een medisch probleem aandient, zoals DG of een verhoogde RR, waardoor de cliënte tegen wil en dank patiënte wordt.

Verloskundigen verschillen in wat ze als ‘makkelijke’ en ‘lastige’ gesprekken ervaren. Weerstand, angst en verslaving worden echter door veel professionals als lastig ervaren; de interactie met jouw cliënt zo optimaal mogelijk te laten verlopen is op zijn zachtst gezegd uitdagend. Hoe dit zowel voor de cliënte, haar partner en jezelf op een heilzame manier te doen vergt mogelijk meer oefening en achtergrond kennis.

DOKh biedt deze praktische training ‘Omgaan met weerstand, angst en verslaving’. De achtergrondinformatie betreffende verloskundige inhoud en de daarbij behorende richtlijnen, zorgafspraken etc. neem je indien nodig, als voorbereiding op de training, door.

Tijdens de training wordt de theorie van omgaan met weerstand, angst en verslaving interactief besproken, toegesneden op de behoeften van de deelnemende verloskundigen (je kunt dus ook andere inhoudelijke thema’s aandragen) en krijg je de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

Online training:

Voor deze online training is het belangrijk dat je de voorbereiding goed doorneemt en de opdrachten vooraf instuurt.

Vanwege het interactieve karakter van de training wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10.

Kort voor de training ontvang je van ons een link naar de ZOOM bijeenkomst.

Bij online trainingen vragen wij je de camera aan te zetten. Alleen dan kunnen wij de scholing voor je accrediteren.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd door de KNOV voor 6 punten in categorie A Bij- en nascholing (ID:398232).

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB