This course is expired

Opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) 2022

Leer zelfstandig veelvoorkomende klachten af te handelen
sohSOH-OpleidingdoktersassistentdoktersassistentenSpreekuur Ondersteuner Huisartsspreekuur ondersteuner

In de SOH-opleiding leert de deelnemer om zelfstandig specifiek geselecteerde klachten af te handelen.

2395
29 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 2395

Professions

Apothekersassistent
Date unknown
29 Points
KABIZ
Contactlens specialist
Date unknown
29 Points
KABIZ
Doktersassistent
Date unknown
29 Points
CADD, KABIZ
Farmaceutisch Consulent
Date unknown
29 Points
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
Date unknown
29 Points
KABIZ
Description

In de SOH-opleiding leert de deelnemer om zelfstandig specifiek geselecteerde klachten af te handelen. De SOH neemt werk uit handen van de huisarts, waardoor deze meer tijd heeft voor complexere problematiek. Een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) schat zelfstandig de situatie in, verleent semi-spoedeisende hulp en bewaakt de rust in de praktijk. De huisarts hoeft alleen beschikbaar te zijn voor vragen en autorisatie. De extra taken dragen positief bij aan de kwaliteit van zorg en het werkplezier van assistenten en triagisten. De opleiding is bijzonder geschikt voor ervaren assistenten en triagisten die meer in hun mars hebben.

Leerpunt KOEL leidt al jaren Spreekuur Ondersteuners Huisarts op. Door deze jarenlange ervaring kan de SOH-opleiding steeds vernieuwd en aanpast worden aan de hedendaagse praktijk. Dat doen we dan ook graag. De SOH opleiding is een van onze Post-MBO-opleidingen en sluit daarmee aan bij de behoeften van doktersassistenten om zich door te ontwikkelen.

Onze missie is om doktersassistenten competentiegericht op te leiden ten behoeve van bevoegde en bekwame patiëntenzorg. Doordat een SOH veilig en verantwoord zelfstandig patiënten kan beoordelen en behandelen, wordt de eerstelijnszorg ondersteund en blijft deze toegankelijk.

Na de theorie en de vaardigheden geoefend te hebben in de bijeenkomsten, moet een stage worden gelopen. Het zelfstandige uitvoeren van medische handelingen staat dan centraal. In deze periode moeten alle genoemde klachten en vaardigheden minimaal driemaal zelfstandig goed uitgevoerd worden en afgetekend worden door de aanwezige huisarts. De huisarts dient hiervoor de nodige begeleiding te geven. Tijdens de stageperiode vindt ook een terugkomdag plaats,

Na de stage vindt het praktijkexamen plaats. Bij het volbrengen van het examen is de SOH geslaagd en wordt de SOH geregistreerd in de Stichting Bijzondere Handelingen In de Praktijk (BHIP). Om geregistreerd en bekwaam te blijven, dient de SOH iedere twee jaar te hercertificeren. Dat kan door het volgen van bijscholingen, het SOH-congres en het volgen van een webinar. 


Praktische zaken

  • Tijdsinvestering: 4 lesdagen, 6-9 maanden stage en praktijkexamen.
  • Locaties: Verschillenden locaties in Nederland (Op dit moment in Zwijndrecht, Nijmegen/Elst, Tilburg, Soest, Breda, Utrecht, Apeldoorn en Eindhoven)
  • Accreditatiepunten: 29
  • Kosten: €2395,-
  • Kijk voor meer informatie op: Opbouw opleiding (leerpuntkoel.nl)


Meer weten? Download onze studiegids ---> https://onlinetouch.nl/steunpuntkoel/studiegids-2022

Leerpunt KOEL

secretariaat@leerpuntkoel.nl
0786193068
34, IJsselmeer, Zwijndrecht, 3332EX