Deze cursus is verlopen

Gedragsverandering en zelfmanagement

gedragsveranderingzelfmanagementleefstijlveranderinggedrag

Een belangrijke taak van jouw werk tijdens het spreekuur met chronisch zieke patiënten is het realiseren van een leefstijlverandering bij je patiënten.

250
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 250

Beroepen

Apothekersassistent
7 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
7 Punten
KABIZ
Doktersassistent
7 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
7 Punten
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
7 Punten
KABIZ
Omschrijving

Het stimuleren van gezond gedrag wordt in de eerstelijnsgezondheidszorg steeds belangrijker. Jij bent hier in je werk regelmatig bij betrokken. Tijdens het spreekuur met chronisch zieke patiënten is één van je taken om mensen te stimuleren en te adviseren om gezonder te leven. Daarvoor is het belangrijk dat je goed kan communiceren. Lukt het jou om chronisch zieken te helpen bij hun zelfmanagement?

Een chronische ziekte vraagt vaak om een gedragsverandering van de patiënt. Zelfmanagement speelt hierin een belangrijke rol. Mensen nemen zich vaak voor om te veranderen maar dikwijls blijkt dat ze onvoldoende motivatie hebben om het ook echt te gaan doen of om het vol te houden.

De meeste mensen die moeten veranderen zijn er nog niet klaar voor.

Toch blijkt de motivatie voor gedragsverandering tamelijk kneedbaar. De manier waarop je als praktijkassistente of als praktijkondersteuner bijvoorbeeld met een cliënt over zijn of haar gezondheid praat kan een diepgaande invloed hebben op persoonlijke motivatie voor gedragsverandering.

ELANN (Eerste Lijns Advies Noord-Nederland)

info@elann.nl
191, Damsterdiep, -E, Groningen, 9713EC