Deze cursus is verlopen

Jonge mensen, groot verdriet

Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren
jongejongerenrouwverliesdoodverdriet

Hoe signaleert u rouw bij jongeren en hoe is dit anders dan bij volwassenen? Wat heeft een jongere in rouw nodig en hoe kunt u aansluiting vinden én houden? Tijdens deze dag leert u rouw signaleren, erover praten en actie ondernemen wanneer een jongere aanvullende hulp nodig heeft. Herken rouw bij jongeren en bied ze passende ondersteuning en hulp!

295 - 395
In aanvraag
Congres
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 295 - 395
Inclusief : Heerlijke lunch (live), digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee.
Exclusief : btw
Opmerking :Minimumprijs is voor online deelname, maximumprijs is voor op locatie.

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN

Sprekers

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers

Spreker
Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is een landelijk erkend deskundige op het gebied van hechting, verlies, rouw en trauma. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen kan spreken. Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies, een opleidings- en kenniscentrum. Ze is zelfstandig gevestigd rouwtherapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft tientallen boeken op haar naam staan waaronder de bestsellers ‘Met mijn ziel onder de arm', 'Tussen welkom heten en afscheid nemen’, 'Jong verlies', 'Herbergen van verlies', 'Natriltijd' en 'Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder.'

Ellen Dreezens

Spreker
Ellen Dreezens heeft jong haar beide ouders verloren. Dat heeft haar diep gevormd. Ellen is gepromoveerd psycholoog en geeft les aan het University College Tilburg. Daarnaast geeft Ellen lezingen over rouw, kinderen en rouw, veerkracht en over de kleine dingen die je leven betekenis geven, kortom: over de kunst van het leven. Ze schreef een boek voor kinderen die rouwen, het Doorleefboek, en een scheurkalender voor volwassenen die rouwen, het Scheurblok Rouw.

Karlijn Lansink

Spreker
Karlijn Lansink verloor op zevenjarige leeftijd haar moeder en weet van binnenuit hoe het is om al van jongs af aan groot verdriet bij je te dragen. Karlijn heeft een eigen praktijk voor rouw-en verliesbegeleiding en werkt veel met jongeren. Naast haar eigen praktijk werkt ze als docent in het middelbaar onderwijs waar ze ook leerlingen begeleidt die met verlies en verdriet te maken krijgen. Via haar theaterlessen en persoon-vormende vakken op school wil Karlijn bijdragen aan meer bewustzijn over eigen binnenwereld en identiteit. Karlijn geeft lezingen en trainingen over rouw en verlies. Ze werkt onder andere systemisch en met creatieve werkvormen.

Prof. dr. Manu Keirse

Spreker
Prof. dr. Manu Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Prof. Dr. Manu Keirse heeft al verschillende bestseller boeken geschreven, waaronder zijn eerste boek ‘Helpen bij het verlies en verdriet’.
Omschrijving

Rouw kan omschreven worden als het verlies van iets of iemand waar veel van gehouden werd, zoals een relatie, een vriendschap of een (gezonde) ouder. Rouw heeft vele verschijningsvormen en heeft invloed op het zelfvertrouwen, de identiteitsvorming en het gedrag van de jongeren. 

Hoe signaleert u rouw bij jongeren en hoe is dit anders dan bij volwassenen? Wat heeft een jongere in rouw nodig en hoe kunt u aansluiting vinden en hóuden? Tijdens deze dag leert u rouw signaleren, erover praten en actie ondernemen wanneer een jongere aanvullende hulp nodig heeft.

Herken rouw bij jongeren en bied ze passende ondersteuning en hulp!

De dood is de enige zekerheid in het leven en toch praten mensen er niet graag over. Zelfs zorgprofessionals die er dagelijks mee te maken hebben vinden dat soms nog lastig. Als je als zorgprofessional vraagt naar verdriet, dan moet er ook vervolg aan gegeven worden. Daar krijgt u deze dag praktische handvatten voor. 

Voor dit congres is het mogelijk om geheel online deel te nemen als u kiest voor verdiepingssessie B "Het terugvinden van veerkracht en geluk". U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR