This course is expired

Vakkundig Begeleiden bij Verlies. Jeugdigen

Hoe je wél de juiste toon en technieken vindt om kinderen en jongeren na een groot verlies verder te helpen
kinderenrouw bij kinderenjongerenverliesggz

Als psychosociaal hulpverlener heb je geleerd hoe een kind zich ontwikkelt, wat dit betekent voor de manieren van communiceren, welke hulpmiddelen je kan aanreiken en hoe je hen zelf de vaardigheden kunt leren om met problemen om te gaan. Keer op keer blijkt dat, bij een verlies, dit niet genoeg is. Kinderen en jongeren kunnen soms een enorm verdriet voelen, én tonen, maar het volgende moment doorgaan alsof er niets is gebeurd. Zowel ouders als kinderen willen elkaar beschermen, waardoor het verlies kan worden weggestopt en de pijn op vervormde, niet herkenbare, manieren naar buiten komt. Deze overlevingsmechanismes veranderen en vertroebelen de jouw bekende hulpsignalen. Als alles goed lijkt te gaan, gaat het dan ook echt goed? Wanneer geef je de ruimte om hen in hun eigen ritme te laten rouwen, en wanneer laat je ze juist de pijn van het verlies opzoeken? Kinderen en jongeren begeleiden bij verlies is een delicate zaak, en het is niet vreemd dat jij als specialist toch twijfelt of je het wel goed doet.

2678.99
In Request
Online
Nascholing
Webinar

Prices

Regular € 2678.99

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
Accreditation in request
Registerpl
Cliëntondersteuner
Accreditation in request
Registerpl
Gezinshuisouder
Accreditation in request
Registerpl
GGZ-agogen
Accreditation in request
Registerpl
Jeugdzorgwerker
Accreditation in request
Registerpl, SKJ
Description

Vakkundig Jeugdigen Begeleiden bij Verlies

  • Complete e-training ‘Omgaan met verlies bij jeugdigen’
  • 5 online groepsbijeenkomsten (12,5 uur) waar we de lesstof bespreken en casuïstiek uitwerken
  • 3 maanden emailondersteuning voor al jouw vragen over jeugdigen begeleiden bij verlies
  • 6 maanden toegang tot besloten Facebookgroep zodat je met je mede-cursisten casuïstiek deelt en feedback hierop krijgt
  • Accreditatie bij SKJ, Registerplein, Vaktherapie, LV POH-GGZ
  • Toolbox met 50+ oefeningen, je hoeft nooit meer na te denken over in te zetten methodieken
  • Toegang tot blended therapieprogramma zodat je jongeren en hun ouders tussen de sessies door oefeningen, meditaties en artikelen kunt mailen en zij ook tussen de sessies door, actief aan de slag gaan.


Leer hoe je praat over verlies met jeugdigen

Om de dunne lijn van begeleiding bij verlies te bewandelen, heb je gespecialiseerde kennis en kunde nodig die niet worden geboden in een standaard psychosociale opleiding. Daarom doe je de training Vakkundig Jeugdigen Begeleiden bij Verlies. Geen opleiding van jaren, maar een training van tien tot twaalf weken, waarbij je persoonlijk gecoacht wordt door Leoniek. Zodat je daarna weet hoe je hulp biedt aan kinderen vanaf vier, tot jongeren van plm. 21 jaar.

Weten dat jij helpt – dat geeft vertrouwen.

Resultaat dat je behaalt met de Academie voor Verlies

Met de kennis en tools van de Academie zie je direct resultaat. Je ziet de kinderen en jongeren weer écht levensplezier ervaren, zich meer gaan bewegen op leeftijdsadequaat niveau, dat contact met vrienden herstelt, ze beter voor zichzelf kunnen opkomen, meer gaan delen met de ouder(s), minder boosheid laten zien, rustiger worden en het op school ook beter gaan doen. Je leert ook hoe je de ouder(s) kunt helpen om hun kind te ondersteunen zodat de hele familie in een opwaartse spiraal komt.

Kinderen helpen op een manier die ertoe doet

Weten, zien, voelen dat het beter gaat, daar doe je het voor, dat geeft vleugels! Je kan vertrouwen op jezelf, hebt een uitgebreide toolbox aan interventies en kennis en weet dat jij het kind helpt op een manier die ertoe doet. Met een tevreden gevoel kan je jouw factuur sturen en natuurlijk beveelt de ouder van het kind je daarna met enthousiasme aan bij anderen.

Jouw praktijk gaat groeien, en daar ben je dan ook klaar voor!

Jij wordt de specialist

Uit 25 jaar praktische kennis, gecombineerd met theorieën van nu (en vroeger) is deze training ontstaan. Afhankelijk van jouw keuze ga je deze combineren met de rouwmethodiek Lutografie, een unieke werkmethode waarmee jouw werk efficiënter en leuker kan worden, en een mentorschap, waarbij je zes maanden lang begeleid wordt door Leoniek, in jouw eigen werk. Zo word jij de specialist die ervoor zorgt dat het verlies gedragen kan worden door het kind en dit verlies niet zijn verdere ontwikkeling in de weg zal staan. Dat is wat ouders zoeken voor hun kinderen!.

Academie voor Verlies

leoniekvandermaarel@gmail.com
0621807653
15, Vlietweg, C 1.04, Leidschendam, 2261DE