This course is expired

Congres Lichaamsgericht werken bij trauma met specifieke focus op Sensorimotor Psychotherapy

lichaamsgericht werkentraumasensorimotor psychotherapytraumabehandelingemotiezenuwstelsel reguleren

Met Sensorimotor Psychotherapy kun je aan je traumabehandeling ook de fysiologische connectie met het trauma toevoegen, als aanvulling op benadering vanuit emotie, cognitie en gedrag.

615
2-11 Points
Congres
Physical course - series

Prices

Regular € 615

Professions

Gezondheidszorgpsycholoog
11 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
11 Points
FGzPt
Accreditation in request
2 Points
EMDR
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
11 Points
FGzPt
Jeugdzorgwerker
11 Points
SKJ
Description

Met Sensorimotor Psychotherapy kun je aan je traumabehandeling ook de fysiologische connectie met het trauma toevoegen, als aanvulling op benadering vanuit emotie, cognitie en gedrag. Zo reguleer je het zenuwstelsel en fight-flight-freeze reacties. Tony Buckley, Anneke Vinke en andere Sensorimotor Psychotherapy gecertificeerde experts leren je op dit 2-daagse congres de basisprincipes van Sensorimotor Psychotherapy, verdieping in combinatie met EMDR, werken in groepen of toepassing bij kinderen.

Onderzoek toont aan dat trauma en ervaringen in de vroegkinderlijke hechting worden opgeslagen in het lichaam. Kennis van en aandacht voor lichamelijke signalen zoals houdingen, gebaren, bewegingen en spreekstijl verrijken je diagnostiek en behandeling.

Sensorimotor Psychotherapy is een goede aanvulling op de benadering vanuit emoties, cognities en gedrag. Je voegt een extra laag toe, namelijk de fysiologische connectie met het trauma, die o.a. leidt tot fight-flight-freeze reacties. Deze benadering is uitstekend te gebruiken als aanvulling op andere behandelvormen, zoals EMDR.

Het tweedaagse programma bestaat uit lezingen en ervaringsgerichte werksessies met de focus op sensorimotor psychotherapy. De sprekers zijn experts die gecertificeerd zijn in Sensorimotor Psychotherapy zoals Tony Buckley en Anneke Vinke. Tony verzorgt zijn onderdelen in het Engels. De rest van het programma is in het Nederlands.


RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS