This course is expired

Trauma protocol TRAP

trapcognitief gedragstherapeutische vaardighedentrauma protocoolpsychiatriebehandelprotocol

Leer werken met het cognitief gedragstherapeutisch protocol TRAP (Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol) voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld.

375
6-13 Points
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 375

Professions

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in request
6 Points
VGCt
Gedragstherapeut
Accreditation in request
6 Points
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in request
7 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in request
7 Points
EMDR, FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in request
7 Points
FGzPt

Goals

Doel van de training is om de deelnemers binnen 1 dag te scholen in TRAP waarna ze deze behandelinterventie kunnen inzetten in de praktijk.

Description

TRAP

Het TRAP-behandelprotocol is een evidence-based cognitief gedragstherapeutisch protocol wat ontwikkeld is voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld. TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino.


TRAP bestaat uit 12 sessies en richt zich op het verminderen van de psychische lijdensdruk en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De focus van de interventie ligt op het trainen van emotieregulatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden. Het protocol kan deel uitmaken van een traumabehandeling en biedt de therapeut de mogelijkheid om de behandeling op de jongere af te stemmen. Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspellen en het trainen van vaardigheden werkt de jongere aan doelen die voor hem of haar relevant zijn in alledaagse situaties.


Doelgroep

(GZ-)psychologen, orthopedagogen(-generalist), klinisch (neuro) psycholoog, psychotherapeuten, kinder- en jeugdpsychiaters, cognitief gedragstherapeutisch werkers en sociaal psychiatrisch verpleegkundige.


Aan het eind van deze training

  • ben je de hoogte van richtlijnbehandeling voor PTSS en de laatste evidence-based ontwikkeling op dit gebied
  • kun je TRAP toepassen in de praktijk


Opzet

Tijdens deze training wordt kort de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van psychotrauma besproken, er is aandacht voor het MARS onderzoek en het TRAP protocol wordt besproken en ingetraind middels plenaire bespreking, groepsdiscussie, het bekijken van videomateriaal en het doen van rollenspellen.

Er wordt verwacht van de deelnemers dat ze de voorbereiding positief hebben afgerond, om een actieve bijdrage te leveren tijdens de theoretische discussies, oefeningen en rollenspellen.


Karakter Academie

Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel Noord-Brabant en Limburg. Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.
bedrijfsbureau.gld@karakter.com
0318676611
5, Horalaan, Ede, 6717LX