Professions
Companies
count-province
90 Results
Vaktherapeut - dramatherapie
15 Apr
Apr
09:15

Et Emergo

Physical course - single
Het Netwerkkantoor
3-4
Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu gaat om het krijgen van een ziekte, het meemaken van een burn-out of depressie, het zien van een ongeluk, een echtscheiding, verlies van baan of andere ellende, het kan allemaal heftig en ingrijpend zijn. Maar toch kunnen deze moeilijke tijden of ellende uiteindelijk je leven positief transformeren. Vaak wordt gedacht dat je na deze gebeurtenissen altijd kwetsbaar blijft of op je grenzen moet blijven letten. Soms is dat zeker nodig, maar in veel gevallen is dat niet nodig. Je kunt er juist van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap wordt dit fenomeen PostTraumatische Groei genoemd, een andere benaming voor 'what doesn't kill you, makes you stronger'.
€ 195
Course banner
16 Apr
Apr
09:00
€ 235

RINO Groep Utrecht

Physical course - single
Utrecht
4-5
In je werk, maar ook privé, kun je mensen ontmoeten die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben. De gatekeepertraining leert je hoe je deze gedachten bespreekbaar maakt, hoe je de veiligheid inschat en de ander kan stimuleren om hulp te zoeken. De training wordt verzorgd door de RINO Groep in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie.
Course banner
€ 235
Company Logo
16 Apr
Apr
15:00

Academie voor Verlies

Webinar
Online
Hoe je jouw cliënten met een verlies wél goed helpt zonder je ooit nog machteloos te voelen
Wat veel van ons hebben geleerd, is dat de cliënt de regie moet hebben. Als hulpverlener stel je vragen en geef je handvatten, zodat de cliënt zelf kan ontdekken waar de pijn en de oplossing ligt. Op heel veel vlakken werkt het zo. Maar niet bij verlies. Keer op keer blijkt dat bij een overlijden, scheiding of ernstige ziekte de standaard methodes niet effectief zijn. Wat wel effectief is, is dat jij de cliënt bij de hand neemt en ze door het landschap van rouw leidt. Maar daarvoor moet je wel de route kennen en die route leer je in de training Vakkundig Begeleiden bij Verlies.
€ 2479
Company Logo
16 Apr
Apr
15:00

Academie voor Verlies

Webinar
Online
Hoe je wél de juiste toon en technieken vindt om kinderen en jongeren na een groot verlies verder te helpen
Als psychosociaal hulpverlener heb je geleerd hoe een kind zich ontwikkelt, wat dit betekent voor de manieren van communiceren, welke hulpmiddelen je kan aanreiken en hoe je hen zelf de vaardigheden kunt leren om met problemen om te gaan. Keer op keer blijkt dat, bij een verlies, dit niet genoeg is. Kinderen en jongeren kunnen soms een enorm verdriet voelen, én tonen, maar het volgende moment doorgaan alsof er niets is gebeurd. Zowel ouders als kinderen willen elkaar beschermen, waardoor het verlies kan worden weggestopt en de pijn op vervormde, niet herkenbare, manieren naar buiten komt. Deze overlevingsmechanismes veranderen en vertroebelen de jouw bekende hulpsignalen. Als alles goed lijkt te gaan, gaat het dan ook echt goed? Wanneer geef je de ruimte om hen in hun eigen ritme te laten rouwen, en wanneer laat je ze juist de pijn van het verlies opzoeken? Kinderen en jongeren begeleiden bij verlies is een delicate zaak, en het is niet vreemd dat jij als specialist toch twijfelt of je het wel goed doet.
€ 2678.99
Company Logo
18 Apr
Apr
09:30

Centrum Hecht Opleidingen

Physical course - single
Centrum Hecht Opleidingen
0-33
MBT-A is een behandelaanpak voor het werken met adolescenten met een breed scala aan interpersoonlijke problemen, emotionele ontregeling, impulsiviteit en zelfbeschadiging. Deze op de praktijkgerichte cursus biedt een introductie op de belangrijkste elementen van het MBT-A model. Ook gaan we in op de toepassingsmogelijkheden in diverse settingen.
€ 925
Company Logo
18 Apr
Apr
10:00

ACTcursus

Physical course - series
Grand Hotel Wientjes in Zwolle
12-22
Deze cursus is een kennismaking met het ACT model van psychologische (in)flexibiliteit.
€ 495
Company Logo
Course banner
19 Apr
Apr
09:30
€ 2595 - 2895

Forta Opleidingen

Physical course - series
FortaOpleidingen Amsterdam
30-170
Cognitieve gedragstherapie is als evidence-based behandelmethode niet meer weg te denken in de huidige praktijk van de psycholoog. Om je kennis te verdiepen organiseert Forta Opleidingen de basisopleiding cognitieve gedragstherapie. Deze basisopleiding van 100 uur is geaccrediteerd door de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapie en voldoet ook als onderdeel van de opleidingsroute tot Cognitief Gedragstherapeut.
Course banner
€ 2595 - 2895
Company Logo
22 Apr
Apr
09:30

De Viersprong

Physical course - series
Golden Tulip Keyser Breda
Schematherapie is een vorm van psychotherapie die de oorsprong van gedragspatronen doorgrondt en helpt te veranderen. Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u.
€ 1150
23 Apr
Apr
09:30

ARQ Academy

Physical course - series
ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum
14-21.5
Een empowerment methodiek voor het ondersteunen van het persoonlijke herstelproces na het meemaken van schokkende gebeurtenissen (2,5 dag)
7ROSES is een breed toepasbare en flexibele empowerment methodiek die zich richt op het vergroten van de eigen (draag)kracht en veerkracht.
€ 890
Company Logo
24 Apr
Apr
10:00

Forta Opleidingen

Physical course - series
Forta Opleidingen Rotterdam
30-100
In de opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker leer je gedragstherapeutische interventies te verrichten. Cognitieve gedragstherapie (CGt) is de best onderzochte, meest toegepaste vorm van psychotherapie van dit moment.
€ 1695 - 1750
Company Logo
01 May
May
09:30

Stichting ReAttach Academy

Physical course - series
ReAttach Academy, Berg en Terblijt
0-72
Een gespecialiseerde opleiding voor coaches en begeleiders die werken met cliënten met psychische of psychosomatische klachten. Bouw tijdens deze opleiding aan een gedegen fundament en leer vervolgens hoe u ReAttach en de bijbehorende specialisaties het beste kunt toepassen bij uw cliënten.
€ 2895
Company Logo
02 May
May
09:30

Stichting ReAttach Academy

Physical course - series
ReAttach Academy, Berg en Terblijt
12-102
ReAttach is een orthopedagogische interventie gericht op het activeren van optimale ontwikkeling. De interventie wordt systemisch toegepast. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de theoretische achtergrond en de praktische vaardigheden die nodig zijn om de ReAttach interventie te kunnen toepassen.
€ 1495
Company Logo
10 May
May
10:00

SeeTrue Mindfulness

Physical course - single
Den Bosch
28-85.5
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. De opleiding is dan ook bedoeld voor psychologen, therapeuten, trainers en coaches die deze vorm van therapie willen leren toepassen in hun praktijk. Effectieve therapie of coaching vraagt erom dat jij je als authentiek mens kunt verbinden in het contact met cliënten. Ieder mens is uniek en zo ook iedere trainer, coach of therapeut. Deze ACT opleiding is vernieuwd, zowel in inhoud als methode, en biedt jou de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het vlak van ACT te vergroten en je te ontwikkelen tot een authentieke ACT facilitator!
€ 890 - 1040
Company Logo
13 May
May
09:30

Forta Opleidingen

Physical course - series
Forta Opleidingen Leiden
25-42
Doel is om de cliënt te laten voelen wat zijn/haar behoeften zijn en om op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen het gedrag, maar ook gedachten en gevoelens.
€ 950 - 1050
Company Logo
13 May
May
10:00

ACT4life

Physical course - single
Stayokay Dordrecht
Het is de enige training waarin je én de zes ACT veranderstrategieën leert kennen en toepassen, én een kader krijgt waarmee je gedrag kunt analyseren en gegronde interventies kunt ontwerpen. En dat alles in één en hetzelfde beeld(taal) dat je tijdens je gehele behandeling of begeleiding kunt gebruiken. Hierdoor kunnen de strategieën veel effectiever ingezet worden en maak je gebruik van de volledige potentie van ACT. Tegelijkertijd kun je met het model de verandering die je cliënt doormaakt, meten en zichtbaar maken.
€ 1099
Company Logo
map icon