This course is expired

SENSORISCHE INFORMATIEVERWERKING BIJ MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING STAP 1

verwerkenzintuigenzenuwstelselinformatie

In deze studiedag leer je naar gedrag van mensen met een verstandelijke beperking te kijken vanuit het perspectief van de sensorische informatieverwerking.

264
In Request
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 264
Includes : lunch, koffie, thee en boek.

Professions

Jeugdzorgwerker
Accreditation in request
SKJ
Orthopedagoog-generalist
Accreditation in request
SKJ
Pedagoog
Accreditation in request
SKJ
Vaktherapeut - beeldende therapie
Accreditation in request
Reg Vakth
Vaktherapeut - danstherapie
Accreditation in request
Reg Vakth
Description

DE GRONDBEGINSELEN VAN SENSORISCHE INFORMATIEVERWERKING

In het dagelijks leven krijgen mensen heel wat zintuiglijke informatie te verwerken. Dit is informatie uit de omgeving maar ook uit het lichaam zelf. Deze informatie komt binnen via onze zintuigen en wordt in het zenuwstelsel zo verwerkt dat iemand adequaat kan reageren op zijn omgeving. Als de sensorische informatieverwerking minder soepel verloopt, zoals bijvoorbeeld bij mensen met een verstandelijke beperking, reageert men vaak met ander – en soms ongewenst – gedrag.


Professionals staan er niet altijd bij stil dat sensorische informatieverwerking gedrag sterk kan beïnvloeden en kan leiden tot bijzonder en moeilijk verstaanbaar gedrag. Het is soms nodig anders naar het gedrag van cliënten te kijken: Hoe komt het dat de cliënt gaat slaan? Wat maakt dat deze cliënt steeds in beweging is? Waarom keert deze cliënt zich van mij af? In deze studiedag leer je naar gedrag van mensen met een verstandelijke beperking te kijken vanuit het perspectief van de sensorische informatieverwerking.

FORTIOR

advandenbroek@fortior.info
12, Hoogstraat, Son en Breugel, 5694NK