Deze cursus is verlopen

Psychiatrie in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychiatrische problematiek binnen de intra- en extramurale zorg
psychische problemenpsychiatriepsychische stoornisverstandelijke beperkinglicht verstandelijke beperkingVBpsychiatrisch

Herken de signalen van psychiatrische problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking en bied de juiste ondersteuning!

395
1-5.5 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : Heerlijke lunch, digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee
Exclusief : btw
Opmerking :1 OP 5 GRATIS Schrijft u zich gelijktijdig in met vijf personen uit één instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan betaalt u slechts voor vier personen.
Kortingen
€ 39.5
NVO-Ledenkorting
€ 39.5
NAPA-Ledenkorting

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Punten
ABC1
Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
5 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
5 Punten
Registerpl
Geestelijk verzorger
1 Punten
SKGV
Gezinshuisouder
5 Punten
Registerpl

Sprekers

Carmen van Bussel

Spreker
Carmen van Bussel is orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Ze is opgeleid en ervaren in de beeldvorming en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking met psychische en/of ernstige gedragsproblemen. Zij wordt regelmatig ingezet als consulent voor het CCE. Naast ruim 20 jaar ervaring in zorgorganisaties heeft ze een eigen praktijk en is ze mede-ontwikkelaar van KijkOmkering, een begeleidingstraject voor (zorg-) organisaties die de kwaliteit van zorg en samenwerkingsprocessen willen verbeteren.

Jan van Stek

Spreker
Als psychiater behandelt Jan van Stek sinds 1994 vrijwel uitsluitend mensen met een verstandelijke beperking, van licht verstandelijk beperkt tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt. De contacten zijn poliklinisch en consultatief. In zijn opleiding is hij gedegen biologisch geschoold en tevens opgeleid in het gedachtegoed van de client-centered psychotherapie en systeemtherapie. In Jan zijn werk als psychiater komt dit naar voren in het aansluiting zoeken bij de patiënt, het nieuwsgierig zijn naar waarom deze mens in deze situatie nu deze problemen heeft en dat willen begrijpen, om vanuit dat begrip samen te zoeken naar een passende behandeling. Medicatie kan daarbij een belangrijke ondersteunende werking hebben. Het inschakelen van het systeem leidt tot beter begrip van de problematiek en biedt meer kansen voor oplossingen.

Mw. dr. Marion Kiewik

Spreker
Mw. dr. Marion Kiewik is werkzaam als gedragswetenschapper bij de Twentse Zorgcentra. Marion is in 2019 gepromoveerd op het thema “preventie en behandeling bij mensen met een lichte verstandelijke beperking met middelenproblematiek”. Daarnaast is ze consulent voor het CCE, waarbij ze adviseert rondom LVB en verslaving.

Rens Evers

Spreker
Rens Evers is sinds 2001 psychiater binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Koraalgroep. Daarnaast is hij onderzoeker bij het Gouverneur Kremers Centrum en de Universiteit van Maastricht. Hij heeft zich gespecialiseerd in autisme spectrum stoornissen, verstandelijke beperkingen en genetische syndromen. In 2015 is Rens Evers gepromoveerd op het 22q11deletiesyndroom en cognitieve achteruitgang.
Omschrijving

Mensen met een verstandelijke beperking hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een psychiatrische stoornis. Psychiatrische klachten worden door zorgverleners vaak niet herkend. Weet u welke signalen wijzen op een psychose, verslaving of stemmingsstoornis? En bij welke behandeling is uw cliënt met psychiatrische problematiek gebaat? 


Herken de signalen van psychiatrische problematiek bij mensen met een verstandelijke beperking en bied de juiste ondersteuning!


Tijdens het congres leren deskundige sprekers u meer over onder andere:

  • Wat zijn de gevolgen van psychofarmaca voor het gedrag van de cliënt?
  • Wat kunt u doen om psychotische symptomen van uw cliënten te verminderen?
  • Welke signalen wijzen op een stemmings- of angststoornis?
  • Hoe gaat u het gesprek aan bij vermoedens van verslaving?


Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR