Post-HBO sensorische informatieverwerking paramedici 2024-2

sensorische informatieverwerkingzintuigenzintuiglijke prikkelsontwikkelingcommunicerenkinderenparamedicioefentherapeut

Zintuiglijke informatie die in deze opleiding vooral aanbod komen is visuele, auditieve, tactiele, vestibulaire, proprioceptieve en interoceptieve informatie. Voorheen werd dit senso(moto)rische integratie genoemd.

14 sep. 2024
09:30 - 16:00
1950
63-134 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1950
Inclusief : Lunch
Exclusief : Boeken en testmateriaal

Datum en locatie

14 sep. 2024
09:30
01 feb. 2025
16:00
Koningsbergerstraat 9, 3531AJ, Utrecht

Beroepen

Ergotherapeut
134 Punten
EN
Fysiotherapeut
63 Punten
KNGF, KRF
Logopedist
134 Punten
NVLF
Oefentherapeut
134 Punten
VvOCM
Vaktherapeut - beeldende therapie
75 Punten
Reg Vakth
Omschrijving

Sensorische informatieverwerking

Sensorische informatieverwerking is het neurologische verwerkingsproces van zintuiglijke informatie. Zintuiglijke informatie wordt door het zenuwstelsel opgenomen, verwerkt en geïntegreerd, zodat een adequate reactie (adaptive response) mogelijk wordt gemaakt. Zintuiglijke informatie die in deze opleiding vooral aanbod komen is visuele, auditieve, tactiele, vestibulaire, proprioceptieve en interoceptieve informatie. Voorheen werd dit senso(moto)rische integratie genoemd.


De theorie en behandeling vanuit de sensorische informatieverwerking is een aanvullende expertise binnen uw eigen vakgebied als (kinder)fysiotherapeut, (kinder)ergotherapeut, logopedist, (kinder)oefentherapeut, psychomotorisch therapeut en speltherapeut. In de sensorische informatieverwerking gaat het juist om het bewegen van het kind. Door het bewegen van het kind in zijn of haar leefomgeving verwerkt het zintuiglijke prikkels en reageert het kind hierop op een bepaalde wijze. Voor kinderen heeft bewegen een gunstig effect op hun motorische, communicatieve, cognitieve en psychosociale ontwikkeling.


Kinderen met vaardigheidsproblemen, problemen in het bewegen, problemen in het communiceren, een vertraagd motorisch niveau (grove en/of fijne motoriek ten opzichte van leeftijdgenoten, schrijfproblemen), een vertraagd communicatief niveau, angst voor bewegen, gedragsproblemen en concentratieproblemen kunnen in aanmerking komen voor een therapie vanuit de sensorische informatieverwerking.

Kenniscentrum SIEM

Cursussen en opleidingen van de experts in sensorische informatieverwerking. Voor professionals in zorg en onderwijs. Van korte cursus tot volledige post-HBO opleiding.
info@kenniscentrumsiem.nl
16, Nieuwstraat, Hoorn, 1621EA