Driedaagse training ‘Over Rouw gesproken’

rouwdoodoverlijdenrouwprocesverlies

Een training die je leert om te gaan met mensen in rouw door middel van actuele theorie over rouw, verkennen en inzetten van eigen verlieservaringen, verlies en rouw tijdens verschillende leeftijds/ontwikkelingsfasen, communicatie bij rouw, gecompliceerde rouw, begrenzen en betekenis geven.

07 okt. 2024
10:00 - 16:15
595
18-24 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 595
Includes : Thee/koffie, lunch en materiaal

Date and Location

07 okt. 2024
10:00
21 okt. 2024
16:15
leidseweg 100, 2251LG, Voorschoten

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
22.5 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
22.5 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
22.5 Points
Registerpl
GGZ-agogen
22.5 Points
Registerpl
Jeugdzorgwerker
24 Points
SKJ

Speakers

Pauline Stadhouders

Orthopedagoog en rouwtherapeut

Anne Remijn

Rouwtherapeut, schrijfster en spreker
Description

Durf jij te praten over de dood? Kan jij het onderwerp bespreken over het verlies van een scheiding, een aankomend overlijden, een ziekte in het gezin of een ander traumatisch verlies? Verlies kan ervaren worden bij ziekte, bij overlijden, bij een scheiding, of een andere heftige gebeurtenis. Rouw is de reactie die hierop volgt.


Als jij als professional beter wil leren omgaan met situaties in je werk van verlies en de reacties van rouw, en niet bang bent om jezelf kwetsbaar op te stellen, dan is deze training iets voor jou.


Tijdens het werken met gezinnen, met kinderen en jongeren en met volwassenen is het fijn als je genoeg bagage hebt om met situaties van verlies om te kunnen gaan. Als professional heb je vaak al de nodige situaties meegemaakt in je werk of privé die jouw omgaan hiermee beïnvloeden. Deze training biedt jou inzicht in je eigen reacties en meer mogelijkheden voor jou als professional. Wij maken gebruik van verschillende werkvormen die een actieve, speelse en respectvolle manier stimuleert om dit onderwerp te hanteren.


De Levensboom Delft

De Levensboom Delft is de praktijk van Pauline Stadhouders. Zij is oncologie-verpleegkundige, vaktherapeut en trainer. Samen met Anne Remijn (www.praktijkebenvloed.nl) geeft zij een 3-daagse training Over Rouw gesproken, en leert zij professionals die met ziekte en rouw in aanraking komen, omgaan met rouw door middel van actuele theorie, verkennen van eigen verlieservaring, communicatie bij rouw, begrenzen en betekenis geven.
info@delevensboomdelft.nl
0158874168
126, Meermanstraat, Delft, 2614AM