Workshop PTG (PostTraumatische Groei)

posttraumatische groeiCommunityzelfmanagement

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu gaat om het krijgen van een ziekte, het meemaken van een burn-out of depressie, het zien van een ongeluk, een echtscheiding, verlies van baan of andere ellende, het kan allemaal heftig en ingrijpend zijn. Maar toch kunnen deze moeilijke tijden of ellende uiteindelijk je leven positief transformeren. Vaak wordt gedacht dat je na deze gebeurtenissen altijd kwetsbaar blijft of op je grenzen moet blijven letten. Soms is dat zeker nodig, maar in veel gevallen is dat niet nodig. Je kunt er juist van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap wordt dit fenomeen PostTraumatische Groei genoemd, een andere benaming voor 'what doesn't kill you, makes you stronger'.

03 jun. 2024
09:15 - 16:45
195
3-4 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 195
Includes : gratis het boek ‘PostTraumatische Groei
Excludes : BTW

Date and Location

03 jun. 2024
09:15
16:45
Arnhemseweg 6, 3817CH, Amersfoort
09 sep. 2024
09:15
16:45
Arnhemseweg 6, 3817CH, Amersfoort

Professions

Beroepscoach
3 Points
NOBCO
Jeugdzorgwerker
3 Points
SKJ
Orthopedagoog-generalist
3 Points
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
3 Points
SKJ
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
3 Points
NVvPO, LV POH-GGZ

Speakers

Greet Vonk (Msc)

Master Practitioner Coach

Goals

Inzicht te geven in het fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en het effect van PTG op allerlei vormen van ellende en trauma. En vooral ook hoe bevlogenheid (weer) kan ontstaan
Inzicht te geven in het effect van een dergelijk positief label op herstel-/groeiprocessen
Zelf te laten ervaren in welke mate zij zelf ooit PTG hebben ervaren door het invullen en bespreken van de PTG-vragenlijst
Bekend te laten raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
Kennis betreffende hoe PTG bereikt kan worden door zowel een model daaromtrent te bespreken, alsook door veel praktische handvatten en voorbeelden aan te reiken
Te leren hoe belangrijk de rol/houding van professionals is bij het realiseren van PTG
Description

Doelgroep

o.a. coaches, psychologen, zorgprofessionals, arbeidsdeskundigen en behandelaren

De workshop is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij de behandeling/coaching van medewerkers die (dreigen te) verzuimen door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten zoals burn-out, overspanning, depressie, angsten, psychische klachten door ziekten, traumatische ervaringen (van mild tot zeer ernstig) of allerlei andere ellende.


Wetenschappelijke publicatie en praktijkervaring

Et Emergo deed onderzoek naar het fenomeen PostTraumatische Groei bij mensen die een burn-out hebben gehad. Over dit onderzoek is in september 2019 een wetenschappelijke publicatie verschenen in de International Journal of Workplace Health Management.


Naast deze wetenschappelijke achtergrond kunnen wij putten uit tientallen jaren praktijkervaring. In de workshop worden zowel de resultaten van het onderzoek, onze kennis over PTG als onze ervaringen op praktische, herkenbare en bruikbare wijze gedeeld. Dit leidt tot een inspirerende workshop waarin je kort en krachtig kennis maakt met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG en kennis verwerft over hoe je dat begrip kunt toepassen in je leven en je werk.

Et Emergo

Et Emergo is een landelijk werkend multidisciplinair centrum. Onze activiteiten bestaan uit: 1) Opleidingen, Workshops, lezingen en inspiratiesessies op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG) 2) Het schrijven van boeken. Ons eerste boek PostTraumatische Groei - Sterker door ellende kwam in maart 2020 uit en stond na een dikke week op #1 van de bestsellerslijst van Managementboek 3)PTG-Coaching: Coaching van mensen die psychisch/emotioneel gerelateerde klachten hebben en daardoor een moeilijke periode in hun leven meemaken of een persoonlijke crisis ervaren. (PTG: het wetenschappelijke fenomeen PostTraumatische Groei) 4)Bewustzijnsontwikkeling: Door je meer bewust te worden van jezelf, o.a. je eigen krachten, talenten en valkuilen, kun je jezelf duurzaam ontwikkelen als het gaat om je persoonlijke leven, je relationele leven, je werkzame leven, je loopbaan en je leiderschaps-mogelijkheden.
info@et-emergo.nl
0613912658
26, Dalenk, Loenen, 7371DE