Bloeddrukmeting en bepaling van de enkel-armindex van een patiënt: het is voor jou als doktersassistent of praktijkondersteuner waarschijnlijk zo gewoon dat je er nauwelijks bij stilstaat dat de richtlijnen en formele best-practices tussentijds weleens veranderen. Vraag je daarom bij deze eens af: doe je deze metingen (nog) wel volgens de huidige richtlijnen? vind je het ook weleens lastig om de ‘probe’ op de juiste plek te zetten en een goed hoorbaar signaal op te vangen bij het uitvoeren van een doppleronderzoek? aan welke arm meet je de bloeddruk en kan dat eigenlijk wel over die strakke blouse van de patiënt heen? KOEL nodigt je van harte uit om de theorie samen met onze docent weer eens grondig door te nemen, je vragen te stellen en op elkaar te oefenen met het meten van de bloeddruk en enkel-armindex!
We zullen de fysiologie van de menstruatiecyclus behandelen en de verschillende methoden bespreken met hun betrouwbaarheid en contraindicaties. Tevens zullen we het onderwerp seksuele gezondheid kort aanstippen. Je krijgt daarnaast de gelegenheid om het gesprek met de patient te oefenen met een groepsgenoot. De voorbereiding voor deze module kost ongeveer een uur aan zelfstudie.
Als we over de stervensfase spreken, gaat het om grof weg de laatste twee weken van het leven.
In deze voor betrokkenen vaak intense fase treden er specifieke symptomen op. Daarnaast speelt goede begeleiding van de patiënt en zijn naasten een zeer belangrijke rol. Een 'rouwdoula' kan hier een belangrijke rol spelen. Deze helpt patiënten en hun familieleden in de begeleiding.
In dit webinar zal longarts en palliatief expert Sander de Hosson de symptomen van sterven beschouwen en aangeven wat er aan individuele symptomen te doen valt en aan welke je niets hoeft te doen. Daarnaast zal rouwdoula Patty Duijn ingaan op aspecten die in de begeleiding en communicatie een rol spelen.
Wat zeg je tegen familieleden? En hoe doe je dat? Welke dilemma's kunnen een rol spelen?
In deze training leert u een goede instructie geven. U leert hoe u de kennis goed kunt overbrengen en u leert zelf de juiste inhalatietechniek. Deze scholing is daarom een must voor iedereen die patiënten met longziekten begeleidt.
Naast een uiteenzetting over de juiste diagnose en risico-inschatting, lopen we ook door de verbanden en het instrumentarium, anesthetische zalven die u ter verlichting kunt gebruiken.