Deze cursus is verlopen

Leefstijl in de huisartsenpraktijk | een praktische toepassing

leefstijlgezonde leefstijlleefstijlcoachleefstijladviezen

We weten allemaal dat leefstijl de basis is van gezondheid en het voorkomen en verbeteren van chronische ziektes als Diabetes Mellitus, hart- en vaatziektes en COPD. De medicatie deze ziektes wellicht onderdrukken, maar niet aanpakken bij de bron. En toch schrijven we elke dag meer medicatie voor dan leefstijl. Waarom? Omdat leefstijl veranderingen niet makkelijk zijn voor onze patiënten en misschien herken je het wel, ook niet voor ons zelf. Hoe komt dat en vooral… wat werkt wel?

85
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 85

Beroepen

Apothekersassistent
3 Punten
KABIZ
Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Contactlens specialist
3 Punten
KABIZ
Doktersassistent
3 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
3 Punten
KABIZ

Sprekers

Margreet Teelken

Docent
Omschrijving

Gelukkig is leefstijl hot, overal om ons heen is er informatie over, maar wat is waar? Moet je nu vet beperken of koolhydraten? Is vasten nu wel of niet gezond? En vega of vegan? Hoe zie je in een oogopslag of iets daadwerkelijk een gezonde keus is?


Tijdens deze workshop deelt Margreet Teelken de nieuwste inzichten over voeding en leefstijl en krijg je inzicht wat de rol is van je darmen (microbioom). Daarnaast gaan we kijken hoe gedragsverandering werkt, wat wel helpt en wat niet en ga je zelf hierin ervaring op doen. Leefstijl begint bij jezelf en daarom krijg je van tevoren een leefstijlregistratieformulier toe gemaild met de uitnodiging deze een aantal dagen bij te houden. Je krijgt de leefstijlregistratie digitaal mee voor je eigen praktijk en andere praktische tools zoals het leefstijlroer die je morgen al kan toepassen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is wel en niet waar over voeding en de 5 andere leefstijlaspecten
  • Wat is je microbioom en welke rol spelen je darmen tav je gezondheid?
  • Hoe werkt gedragsverandering? Waarom is veranderen moeilijk? Wat werk (niet)?
  • Hoe ga je het gesprek aan over leefstijl met een patiënt?
  • Hoe gebruik je het leefstijlroer
  • Het kijken naar je eigen leefstijl en naar welke wensen tot verandering en belemmeringen je zelf hebt


Dokter Drenthe

Dokter Drenthe is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, voorheen bekend als Huisartsenzorg Drenthe (HZD). We zijn de overkoepelende en ondersteunende organisatie voor de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD: 4 spoedposten), de ketenzorg en de dagpraktijken. Met 150 collega's werken we samen om de huisartsenzorg in Drenthe 24/7 te organiseren.
scholing@dokterdrenthe.nl
0880504000
44, Stationsstraat, Assen, 9401KX