This course is expired

Klachten bij baby's

baby'snascholingklachten bij baby'svragen van ouders

Hoe vaak denken ouders wel niet: kon mijn kind maar praten? Een kind krijgen is een grote verandering. Ouders hebben vaak talloze vragen over de ontwikkeling, voeding of medische problemen. Op internet is veel te vinden, al geeft dat soms juist meer verwarring dan duidelijkheid. Ouders kunnen terecht bij het consultatiebureau (de jeugdgezondheidszorg), maar pakken ook regelmatig de telefoon op om te bellen na de huisarts. Wat adviseer je in zon geval? Wanneer is iets normaal en wanneer is iets afwijkend?

140
In Request
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 140

Professions

Apothekersassistent
Accreditation in request
KABIZ
Contactlens specialist
Accreditation in request
KABIZ
Doktersassistent
Accreditation in request
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
Accreditation in request
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
Accreditation in request
KABIZ
Description

Tijdens de nascholing zullen er meerdere onderwerpen aan bod komen. Om onderscheid te kunnen maken tussen wat normaal en abnormaal is, is het van belang om meer te weten over de normale ontwikkeling van babys en jonge kinderen. Door middel van een interessante presentatie met afbeeldingen en filmpjes zullen we de normale ontwikkeling van kinderen doornemen. Daarna zullen we dieper ingaan op veelvoorkomende problematiek bij zuigelingen. Denk hierbij aan spruw, krampjes, moeite met poepen en spugen. Hoe herken je het? Wat kan je adviseren? Wanneer moet een kind door de huisarts gezien worden? Wanneer adviseer je ouders om contact op te nemen met de jeugdgezondheidszorg? Tijdens de nascholing zullen we op al deze vragen terugkomen. Ook wordt er tijd besteed aan specifiekere onderwerpen zoals huilen bij babys en het rijksvaccinatieprogramma. Uiteraard graag met interactie van de deelnemers.


ELANN

ELANN is de regionale ondersteuningsstructuur (ROS) voor zorgaanbieders in de eerstelijnsgezondheidszorg in de provincie Groningen. De doelstelling van ELANN is het bevorderen van samenhang, kwaliteit en continuïteit van de eerstelijnsgezondheidszorg. ELANN biedt ondersteuning en advies aan huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en psychologen (GGZ). Daarnaast ondersteunt ELANN een aantal specifieke projecten en bieden we facilitaire ondersteuning en nascholing.
info@elann.nl
0503666444
806, Paterswoldseweg, Groningen, 9728BM