Nazorg voor de hoofd-hals bestraalde patiënt

hoofd-halsBestralingbestralingenbestralenbestraaldehals

In deze cursus leert u de gevolgen van radiotherapie op de mondholte en welke klachten dit kan veroorzaken bij patiënten.

445 - 745
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Variabel € 445 - 745
Opmerking :Abonnementsprijs is afhankelijk van uw beroep.

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
2 Punten
KRM
Tandarts
2 Punten
KRT

Sprekers

K. Schrama

Mondhygiënist
Kim Schrama is in 2003 afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hogeschool Holland op het ACTA. Ze is werkzaam geweest in de parodontologie en in de algemene praktijk en sinds 2008 werkzaam als mondhygiënist op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het LUMC. Haar aandachtsgebied is de oncologische zorg en bijzondere tandheelkunde. Zij begeleidt en behandelt patiënten die worden of zijn behandeld aan een tumor in het hoofd-hals gebied. Daarnaast begeleidt zij stagiaires en geeft ze les aan verpleegkundigen. Het werk in het ziekenhuis combineert zij met haar werk in haar mondhygiënepraktijk in Den Haag.

Doelen

Weet u welke gevolgen radiotherapie heeft in het hoofd-hals gebied.
Kunt u benoemen welke klachten de patiënt kan ervaren na radiotherapie in het hoofd-hals gebied.
Heeft u inzicht in welke adviezen u de patiënt geeft bij hun klachten.
Herkent u complicaties welke kunnen ontstaan na radiotherapie in het hoofd-hals gebied.
Heeft u kennis hoe u de behandeling waar nodig aanpast op uw patiënt.
Omschrijving

Wanneer een patiënt is behandeld voor een tumor in het hoofd-hals gebied kunnen blijvende klachten ontstaat in de mondholte. Als behandelaar is het belangrijk te weten waar je op let wanneer u een patiënt in je praktijk ziet die is bestraald in het hoofd-hals gebied. In deze cursus leert u de gevolgen van radiotherapie op de mondholte en welke klachten dit kan veroorzaken bij patiënten. U leert complicaties herkennen als gevolg van radiotherapie, zodat u weet wanneer u de patiënt weer terug stuurt naar de behandelend arts. De cursus is praktisch ingesteld en leert u waar u op let tijdens uw behandeling bij een bestraalde patiënt en welke adviezen u kunt geven.

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ