Deze cursus is verlopen

Duurzame occlusieopbouw

duurzaamduurzaamheidocclusieocclusale verhoudingenocclusale bescherming

Ook zo benieuwd of occlusale verhoudingen daadwerkelijk een beslissende invloed hebben op het bereiken of handhaven van een duurzame gebitssituatie? Laat u verrassen door de interessante en opmerkelijke antwoorden in deze cursus Duurzame occlusieopbouw.

445 - 745
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Variabel € 445 - 745
Opmerking :Abonnementsprijs is afhankelijk van uw beroep

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
13 Oct 2020
12 Oct 2021
2 Punten
KRM
Tandarts
01 Oct 2018
30 Sep 2021
2 Punten
KRT

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 60 %

Sprekers

dr. S. Smeekens

Specialist in Prosthodontics
Sjoerd Smeekens studeerde in 1997 af aan de Universiteit van Nijmegen. Van 1999 tot 2002 werkte hij als Assistent Professor aan de afdeling voor Reconstructieve Tandheelkunde in Bazel (CH). Vanaf 2002 tot 2005 was hij als Associate Professor aan deze Universiteit in Bazel werkzaam. In 2006 behaalde hij de Zwitserse specialisatie in de Reconstructieve Tandheelkunde (parodontologie, implantologie, restauratieve en prothetische tandheelkunde) en in 2008 de Duitse specialisatie in de prothetische tandheelkunde en materiaalkunde. Sinds het afronden van zijn promotieonderzoek in de parodontologie heeft hij een praktijk voor Reconstructieve Tandheelkunde en geeft nascholing binnen deze integrale tandheelkundige specialisatierichting. In 2010 is hij door de European Prosthodontic Association (EPA) officieel erkend als specialist in Prosthodontics.

Doelen

Na het volgen van deze cursus weet u welke stappen u kunt ondernemen om de etiologie van verschillende intraorale symptomen te achterhalen
hoe een gestructureerde aanpak helpt in het opstellen van een behandelplan
welke consequenties kunnen ontstaan indien geen wederzijdse occlusale bescherming aanwezig is
hoe het aanvankelijk ongunstige krachtenspel in de mond duurzaam te verbeteren is
Omschrijving

Ook zo benieuwd of occlusale verhoudingen daadwerkelijk een beslissende invloed hebben op het bereiken of handhaven van een duurzame gebitssituatie? Laat u verrassen door de interessante en opmerkelijke antwoorden in deze cursus Duurzame occlusieopbouw.


Ook al hebben onze cliënten vaak nergens last van, dit betekent niet dat er geen risico’s bestaan op symptomen die de duurzaamheid van de dentitie verkorten. Het is zinvol om een gestructureerde risicoanalyse door te voeren en op het juiste moment preventieve stappen in te leiden om onnodige symptomen te voorkomen. Hierbij wordt binnen de reconstructieve tandheelkunde gestreefd naar een wederzijdse occlusale bescherming door front- hoektandgeleiding en een goede interdigitatie in de zijdelingse delen.

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ