TA: Mond- en Kaakziekten
Op 1 dag krijgt u veel informatie over regelmatig voorkomende mond- en kaakafwijkingen. Dit wordt op een interactieve, stimulerende en prettige wijze gepresenteerd. De dag vliegt voorbij.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Cursus Mond- en Kaakziekten voor tandartsen
Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Soms is de diagnose duidelijk maar soms ook niet. Wat dan te doen? Nog even aanzien, controle (hoe vaak) of verwijzen? Het kan ook zijn dat u een patiënt verwijst naar de MKA-chirurg om bevestiging te krijgen van uw vermoedelijke klinische diagnose.
Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en van het kaakbot. Er zal aandacht worden besteed aan het wel of niet verwijzen van de patiënt, de waarde van aanvullend onderzoek bij de diagnostiek van deze afwijkingen en de (on)mogelijkheden bij de handeling ervan.
Trefwoorden zijn maximale interactie en actieve participatie. Om dit te realiseren is het aantal deelnemers gelimiteerd.
Omdat 1,5 uur van de cursus wordt besteed aan radiologische aspecten die een rechtstreekse relatie hebben met indicatiestelling en optimalisatie van stralingsdosis (ALARA), kan 1,5 uur worden gezien als verplichte nascholing in het kader van het besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming uitgewerkt in de KNMT praktijkrichtlijn Tandheelkundige Radiologie 2018.