Deze cursus is verlopen

Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld

kindermishandelinghuiselijk geweldmeldcodetandarts

Aan de hand van een concrete casus uit de mondzorgpraktijk ga je met elkaar aan het werk. We leggen de stappen van de Meldcode aan je uit en je leert hoe de Meldcode jou in feite ondersteunt in het maken van keuzes.

145 - 225
3 Punten
Online
Reguliere nascholing
Webinar

Prijzen

Variabel € 145 - 225

Beroepen

Tandarts
3 Punten
KRT
Omschrijving

Als je signalen van kindermishandeling of huiselijk geweld ziet, voel je je misschien in eerste instantie machteloos of onzeker. Zou het echt zo ernstig zijn? Rechtvaardigen deze signalen ingrijpen van buitenaf? Hoe kun je de band met het gezin zo veel mogelijk in stand houden, hulp organiseren en zo nodig toch ook tijdig ‘op de alarmbel drukken’ om de veiligheid van de betrokkenen te borgen? Hoe werk je hierin als team samen? 

Dat je twijfelt en dat het je bezig houdt is niet gek. Niets doen is in ieder geval geen optie. Met deze praktische cursus leer je hoe je de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld inzet.


Aan de hand van een concrete casus uit de mondzorgpraktijk ga je met elkaar aan het werk. We leggen de stappen van de Meldcode aan je uit en je leert hoe de Meldcode jou in feite ondersteunt in het maken van keuzes. Je ontwikkelt vaardigheden in signaleren en weet hoe je binnen jouw taak en functie gesprekken voert met de betrokkenen van deze zorgwekkende situatie. Ook leer je hoe je intern en extern kun samenwerken met professionals met meer expertise op dit gebied. 

KNMT

De KNMT is de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland. We werken aan optimale omstandigheden waaronder onze ruim 10.000 leden hun werk kunnen doen. En we willen de beste mondzorg voor hun patiënten.
info@knmt.nl
0306076276
750, Orteliuslaan, 2e etage, Utrecht, 3528BB