Deze cursus is verlopen

Acute medische situaties in de praktijk

acuutacute zorgacutetandheelkunde

Een intensieve 1-daagse cursus, gericht op het vroegtijdig herkennen van mogelijke acute medische situaties in de tandheelkundige praktijk en hoe adequaat te handelen tijdens noodsituaties.

750
5.5-6 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 750

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
6 Punten
KRM
Tandarts
5.5 Punten
KRT

Sprekers

Denise van Diermen

Associate Professor
Dr. Denise van Diermen MD, PhD, is working as Associate Professor for Oral Medicine at the Academic Center for Dentistry Amsterdam (ACTA). After graduation at the Academic Medical Center (AMC) in Amsterdam, she performed research projects on thrombosis and hemostasis and genetic disorders of cholesterol metabolism. In 1995 she joined the department of Medical-Dental Interaction at ACTA, currently known as Oral Medicine, and is involved in medical education for dental students and oral hygienists, research in dental treatment of medically complex patients and more recently: research in medical and dental education. She supervises the dental treatment of medically complex patients at ACTA and is a well appreciated lecturer.

Kelsey B. Martina

Donorarts en MTI-arts
Kelsey B. Martina heeft de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en studeert momenteel Tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA). Hij heeft een stage gedaan in de dento-alveolaire chirurgie en is bezig met zijn PhD-onderzoek 'Best Practice Third Molar Removal'. Tevens is Kelsey werkzaam als donorart bij Sanquin in Amsterdam en als MTI-arts aan het ACTA. Hier biedt hij ook ondersteuning extractieleer aan.

Matthijs in 't Veld

Docent bij de Lijn Klinische Verdieping Medisch Tandheelkundige Interactie (MTI-arts)
Matthijs in 't Veld heeft de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Universiteit Leiden. Als ANIOS Oogheelkunde heeft hij gewerkt bij het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam (OLVG) en bij het Haaglanden Medisch Centrum Westeinde (HMC). Daarnaast deed hij zijn coschappen op de afdeling Neurochirurgie bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en was hier tevens student-onderzoeker. Momenteel is Matthijs bezig met zijn PhD-onderzoek op de afdeling MKA-chirurgie van het Amsterdam UMC en is hij verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA). Hier is hij werkzaam als docent bij de Lijn Klinische Verdieping Medisch Tandheelkundige Interactie (MTI-arts) en bij het blok de Zieke Mens. Tevens zit hij hier in de masterfase van de opleiding Tandheelkunde.
Omschrijving

Een intensieve 1-daagse cursus, gericht op het vroegtijdig herkennen van mogelijke acute medische situaties in de tandheelkundige praktijk en hoe adequaat te handelen tijdens noodsituaties.

Het theoretische ochtendprogramma behandelt verschillende acute medische situaties waarop u voorbereid dient te zijn. Voorbeelden zijn: collaps, hyperventilatie, astma, bewusteloosheid, hypoglykemie, epilepsie en myocardinfarct. Tevens wordt aandacht besteed aan (acute) medische problemen die op uzelf betrekking kunnen hebben, zoals allergieën en prikaccidenten.

Het middagprogramma is praktisch van aard, waarbij u in kleine groepjes handelingen oefent die betrekking hebben op noodsituaties, zoals Basic Life Support, volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Tevens wordt geoefend met de inhoud van de medische noodkoffer en worden acute situaties met Lotusslachtoffers ‘aan den lijve’ ondervonden.


ACTA Dental Education B.V.

ACTA Dental Education is hét adres voor bij- en nascholing binnen de tandheelkunde. Van PAOT-cursussen tot symposia, van Quality Practice themadagen en het QP-vaktijdschrift tot de mogelijkheid van InCompany cursussen, u vindt het bij ACTA Dental Education.
ade@acta.nl
0205980308
3004, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam, 1081LA