Deze cursus is verlopen

E-learning OCT pathologie voor optometristen, orthoptisten en TOA's

diagnoseOCToogheelkundeafwijkingenoptometristzelfstudie

Het programma is een verbreding van het bachelorprogramma omdat kennis van de praktijk verbreed wordt ten opzichte van het afstudeerniveau. Het is tevens een verdieping van het onderwijs over dit onderwerp in de laatste jaren.

90.75
3.5 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 90.75

Beroepen

Optometrist
24 Oct 2021
31 Jul 2022
3.5 Punten
OVN
Tandarts - Orthodontist
24 Oct 2021
31 Jul 2022
3.5 Punten
NVvO
Technisch Oogheelkundig assistent
24 Oct 2021
15 Aug 2022
3.5 Punten
NVTOA
Omschrijving

Wat is de meerwaarde ten opzichte van het bachelor programma van de doelgroep

De OCT is een apparaat dat eind jaren negentig van de vorige eeuw voor het eerst gebruikt werd in academische ziekenhuizen. Na diverse verbeteringen is het apparaat steeds breder ingezet. Ondertussen bij elke oogheelkundige praktijk en steeds meer optometrische praktijken. Een en ander ondersteunend en samenwerkend met de huisarts ('anderhalvelijns oogzorg'). De opleidingsprogramma's op de HBO loopt hier achteraan met het scholingsprogramma. Deze e-learning is een aanvulling en verrijking van het bestaande bachelorprogramma.


Het programma is een verbreding van het bachelorprogramma omdat kennis van de praktijk verbreed wordt ten opzichte van het afstudeerniveau. Het is tevens een verdieping van het onderwijs over dit onderwerp in de laatste jaren. De beelden van de OCT worden met nieuwe generaties OCT ook steeds beter door koppeling aan databases, verbetering van de resolutie en koppeling aan andere oogheelkundige onderzoeken. De eerder opgeleide cursisten hadden hier dus nog geen kennis van kunnen nemen.

www.eyecareacademy.nl

phardus@xs4all.nl
3, p.a t haantje, t haantje, 7847TA