Deze cursus is verlopen

Specialistische module Transculturele systeemtherapie

Voor systeemtherapeuten, psychiaters en systeemtherapeuten-in-opleiding.
gespecialiseerdcultuursensitief werkenculturele verschillentransculturele systeemtherapie

De cursus is bedoeld voor systeemtherapeuten-in-opleiding die hun basiscursus (120 uur) hebben voltooid en nog een of meer specialistische modules moeten volgen.

09 feb. 2024
10:00 - 17:00
1650
36-42 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1650

Datum en locatie

09 feb. 2024
10:00
17 mei 2024
17:00
keizersgracht 188G, 1016DW, Amsterdam

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
42 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
42 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
42 Punten
FGzPt
Physician Assistant
36 Punten
NVvP-psych
Psychiater
36 Punten
NVvP-psych

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

In een samenleving die is veranderd wat betreft culturele samenstelling en diversiteit, moet de hulpverlening mee veranderen. Niet langer is de dominante cultuur vanzelfsprekend uitgangspunt voor de theorie en de praktijk van de hulpverlening. Ook systeemtherapeuten moeten diversiteit integreren in hun benadering en nieuwe behandelmethoden ontwikkelen en aanleren.

AMPERSAND& combineert systemische principes met antropologische perspectieven, verbale met non-verbale werkvormen, maakt cursisten bewust van hun eigen culturele bagage, en van de impact van migratie.

Doel van de cursus is om cursisten een aantal concepten, methoden en vaardigheden bij te brengen, en te leren reflecteren op hun attitude, waardoor zij zich beter in staat voelen om systemisch en cultuursensitief te werken met cliënten uit een diversiteit van culturen.

Ampersand& opleiding

Ampersand& is een kenniscentrum voor transculturele systeemtherapie. We brengen kennis samen en ontwikkelen en verzorgen opleidingen, trainingen en workshops. We combineren systeemtherapeutische principes met antropologische perspectieven en verbale met non-verbale werkvormen, en we bevorderen reflectie op eigen achtergrond, verwachtingen, aannames en ‘heilige huisjes’ die daaruit voortkomen, zodat mensen meer bewust raken van hun eigen culturele bagage en van de impact van migratie.
info@ampersandopleiding.nl
206202952
29, Herengracht, Amsterdam, 1015BB