This course is expired

Masterclass Vaardigheden en Emoties in verbinding: omgaan met heftige emotionele ontregelingen in EFT

suïcidaliteitmasterclassvaardighedenEFTdestructiviteitemotionele dis-regulatieemotionele ontregelingen

In deze training zal het gaan over suïcidaliteit, destructiviteit en emotionele dis-regulatie.

550
6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 550

Professions

Systeemtherapeut
6 Points
NVRG
Description

Omgaan met heftige emotionele ontregelingen en escalaties vraagt om kennis en expertise. Onder andere de werking van emoties, emotieregulatie problematiek en persoonlijkheidsproblematiek en trauma.


Emotionele hechting verbindt mensen met elkaar. Emotionele hechting laat ons begrip en sympathie opbrengen voor anderen en houdt ons bij elkaar. Ondanks deze duidelijke sociale redenen voor emotionele hechting, verschillen we in de mogelijkheden die we hebben om met zulke hechting om te gaan. Mensen met antisociale problematiek hebben de neiging hechting aan anderen te vermijden of door te snijden. Mensen met borderline problematiek hebben de neiging zeer snel gehecht te raken en hebben moeite met onthechting ook al zegt hun wijze geest dat wel te doen. Mensen met emotionele problemen hebben vaak moeite om zich uit te drukken en zich te binden aan een ander. Ze worden daardoor vaak minder begrepen, missen of verliezen het contact met zichzelf en de ander omdat ze emotioneel overspoeld raken. Een verstoorde emotieregulatie heeft vaak negatieve effecten op de emotionele hechting en kan in de relatie als traumatisch worden ervaren.


Deze training is een integratie van Emotionally Focused Therapy (EFT) en dialectische gedragstherapie (DGT). Twee zeer effectieve behandelvormen gericht op het herstel van emotionele hechting. Deze training geeft inzicht en biedt handvaten voor het werken met stellen met heftige emotionele ontregelingen en stellen die uit hun “raam” gaan.


Tijdens deze training wordt de deelnemer meegenomen in de theorie en praktijk van emotionele hechting en het gebruik van mindfulness vaardigheden waardoor we onszelf en elkaar kunnen kalmeren. In deze training zal het gaan over suïcidaliteit, destructiviteit en emotionele dis-regulatie.

Stichting EFT

Veel therapeuten zijn al gegrepen door het gedachtegoed en de werkwijze van EFT: met de focus op emoties en hechting de verbinding tussen mensen zodanig herstellen dat hun liefde weer alle ruimte kan krijgen. Een vorm van therapie waar je als procesbegeleider een veilige omgeving biedt waarin empathie en menselijkheid centraal staan. Ook iets voor jou?
info@eft.nl
0859022836
7, Stadsplateau, Utrecht, 3521AZ