Cursus complexe psychiatrie in de ouderenzorg

psychiatrieouderenzorgzorgouderen

Op thematische wijze worden de belangrijkste psychiatrische aandoeningen besproken, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan comorbiditeit, zoals u dat in de praktijk ook tegenkomt.

17 sep. 2024
10:00 - 16:30
1445
20 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 1445
Excludes : btw

Date and Location

17 sep. 2024
10:00
08 okt. 2024
16:30
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
20 Points
ABC1
Huisarts
20 Points
ABC1
Physician Assistant
20 Points
ABC1, NAPA
Specialist ouderengeneeskunde
20 Points
ABC1
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
20 Points
VSR

Speakers

Arjan Videler

Psychotherapeut en hoofd behandelzaken van PersonaCura
Dr. Arjan Videler is psychotherapeut en hoofd behandelzaken van PersonaCura, TOPGGz gecertificeerde afdeling persoonlijkheidsstoornissen en autisme bij ouderen van GGz Breburg. Daarnaast is hij hoofd behandelzaken van het topklinisch centrum voor Lichaam, Geest & Gezondheid, TOPGGz gecertificeerd centrum voor gecombineerde lichamelijke en psychische klachten. Arjan doceert aan diverse landelijke opleidingen voor professionals in de ouderenzorg, vooral over psychotherapie bij ouderen. Tevens is hij verbonden aan Tilburg University, afdeling Tranzo. Zijn bijzondere aandachtsgebieden betreffen persoonlijkheidsstoornissen, autisme en SOLK bij ouderen.

Willy Garenfeld

Opleider ouderenpsychiatrie en psychotherapeut
Willy Garenfeld werkt als opleider ouderenpsychiatrie en psychotherapeut binnen GGz Breburg. Zijn bijzondere aandachtsgebieden betreffen neurodegeneratieve aandoeningen en psychofarmacologie. Hij is van oorsprong ook chemicus en mede vanuit die achtergrond als docent farmacologie verbonden aan meerdere opleidingen.
Description

Als zorgprofessional krijgt u regelmatig te maken met complexe zorgvragen van uw cliënten. Er is sprake van multiproblematiek waarbij somatische en psychische klachten naast elkaar bestaan. Vroegdiagnostiek, differentiaaldiagnostiek en een adequate behandeling zijn van groot belang. Op thematische wijze worden de belangrijkste psychiatrische aandoeningen besproken, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan comorbiditeit, zoals u dat in de praktijk ook tegenkomt. In de vierde dag is er ruimte voor verdieping aan de hand van casuïstiek die u zelf kunt inbrengen. 


Tijdens vier interactieve contactdagen wordt uw kennis over diverse psychiatrische ziektebeelden (in comorbiditeit) vergroot. Na deze opleiding heeft u veel praktische handvatten voor het diagnosticeren en behandelen van psychiatrische problematiek bij uw cliënten. 


De volgende thema's worden behandeld door ons vakkundige docententeam:

  • Een inleiding in de DSM-5
  • Depressie en comorbiditeit
  • Psychofarmacologie en polyfarmacie bij ouderen - de invloed van verschillende medicatie wordt nader toegelicht
  • Persoonlijkheidsdiagnostiek en behandeling
  • Autisme 
  • Bejegening van de familie
  • Het voeren van slechtnieuwsgesprekken


Voor deze cursus is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. U kunt uw keuze aangeven in het opmerkingenveld bij uw inschrijving.
Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
5, Bascule, Bunnik, 3981PH